Bij Pret A Manger worden verse producten geserveerd die dagelijks ter plekke bereid worden. "We werken veel met lokale, duurzame en biologische producten. Daar passen we het menu op aan." De keten wil zo min mogelijk afval produceren. "We recyclen bijvoorbeeld veel. En al het eten dat niet op is gegaan, geven we aan het eind van de dag mee met het Leger des Heils. Ook werken we met de zogenaamde 'reusable cup'-actie. Iedereen die met zijn eigen beker naar de winkel komt, krijgt 50 cent korting. Hierin schenken we vervolgens onder meer onze biologische koffie."
De vestiging op Utrecht Centraal is de derde vestiging van Pret A Manger die door HMSHost geëxploteerd wordt. "Het gaat voor ons om een vrij nieuwe samenwerking. We hebben vorige maand in Kopenhagen twee Pret A Manger's geopend op de luchthaven. Er komen in Nederland ook zeker meer locaties aan. Daarvoor zijn we nu de mogelijkheden aan het bekijken."
Pret A Manger
Het succesvolle Britse sandwichconcern Pret A Manger heeft wereldwijd 450 vestigingen. De keten opende in 1986 voor het eerst de deuren in Londen. De vestigingen zitten inmiddels in onder andere Singapore, Hong Kong, Frankrijk, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, China en Dubai. De winkels zitten zowel in steden als op stations en op vliegvelden. De sandwiches, salades en wraps worden dagelijks met de hand gemaakt in de winkel. De gerechten worden bereid met biologische, duurzame ingrediënten. De gerechten hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum: aan het eind van iedere dag worden overgebleven gerechten gedoneerd aan een lokaal goed doel.Voor meer informatie: Marlijn van Straaten, Director of Marketing & Communications HMSHost