Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colruyt Group schort samenwerking met Verbist groep op

De Belgische Colruyt Group heeft besloten om de samenwerking met de groep Verbist op te schorten omwille van ethische redenen. Dit houdt in dat de supermarktgroep geen nieuwe bestellingen meer zal plaatsen bij de verschillende slachterijen van groep Verbist. De beslissing heeft volgens Colruyt een behoorlijke impact. Het supermarktbedrijf belooft ervoor te zorgen dat klanten steeds een voldoende ruim assortiment rundvlees kunnen terugvinden in de winkels. Dat is mogelijk via de lopende samenwerkingen met andere leveranciers en via de aanvoer uit het eigen vleesverwerkend bedrijf.

Colruyt is zich ook bewust van de impact, die het besluit heeft op veehouderijbedrijven en wil bekijken hoe er samen met andere stakeholders naar oplossingen kan worden gezocht. Omdat de gebeurtenissen zoals bij Vebiva in Bastenaken de reputatie van de supermarkt en die van de hele vleesketen schade toebrengt, wordt overwogen om verdere juridische stappen te nemen.

Colruyt heeft geen enkel product meer in de schappen liggen dat via de versnijzaal of diepvrieszaal van Vebiva in Bastenaken is geleverd. Alle producten van het bedrijf zijn op 8 maart uit de schappen van de betrokken Colruyt-, OKay- en Bio-Planet-winkels gehaald. De rundvleesproducten, die nu worden aangeboden, zijn afkomstig van andere leveranciers en vormen geen enkel risico voor de gezondheid. Alleen de karkassen die door Vebiva zijn aangeleverd, zullen nog worden verwerkt. Deze komen van een slachterij die niet in opspraak is geweest. Colruyt zal bovendien extra controles op die karkassen laten uitvoeren en de karkassen volledig zelf verwerken in het eigen vleesverwerkende bedrijf.

Bron: FoodHolland
Publicatiedatum: