Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Nu ook stalboekjes over kalkoenen en konijnen

De serie stalboekjes is uitgebreid met een boekje over kalkoenen en een editie over konijnen. Er waren al boekjes over melkvee, varkens, pluimvee en vleeskalveren. In deze stalboekjes is onder andere informatie en tips te vinden over het gebruik van kruiden en andere natuurlijke producten.

Kalkoenen

Het stalboekje voor kalkoenen is een aanvulling op het al eerder uitgebrachte stalboekje voor pluimvee. De uitgave voor kalkoenen is samengesteld met nieuwe middelen en inzichten en aangepast voor toepassing in de kalkoenhouderij. Kalkoenhouders vinden in het boekje informatie over het groeiende aanbod van kruiden- en andere natuurproducten. Sinds het verbod op het gebruik van antibiotica als groeibevorderaars is de toepassing van deze producten, met name vluchtige oliŽn zoals carvacrol toegenomen. De verschillen natuurproducten blijken uitstekende vervangers voor antimicrobiŽle groeibevorderaars te zijn.

Konijnen

Naast het boekje over kalkoenen is er ook een editie over konijnen. Omdat bij fok- en huiskonijnen het antibioticagebruik relatief hoog is en er voor deze dieren een beperkt aantal antibiotica beschikbaar is, is het Stalboekje Konijnen 2017 uitgebracht. Dit boekje is bedoeld voor dierenartsen en konijnenhouders. Het boekje kan helpen de juiste toepassing van kruiden en andere natuurproducten te vinden. Kruiden en andere natuurproducten kun je inzetten bij stress en beginnende ziekte of als ondersteuning van gezonde dieren. Naast algemene informatie over natuurproducten vind je in het boekje voor veel gezondheidsproblemen suggesties voor de inzet van natuurproducten.

Oorsprong van de boekjes

De boekjes zijn samengesteld door RIKILT Wageningen University & Research. De stalboekjes voor de veehouderij zijn in eerste instantie gemaakt voor de biologische veehouderij. Latere versies van de stalboekjes zijn aangepast voor de gangbare veehouderij omdat meer veehouders interesse toonden voor het werken met natuurlijke middelen. Door natuurlijke producten kun je de weerstand van dieren verhogen zodat je minder afhankelijk wordt van de inzet van antibiotica.

Bron: Biokennis

Publicatiedatum: 13-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-6-2018 "Wij willen verantwoording nemen voor het hele proces"
15-6-2018 Bio Austria verwelkomt pilotproject voor mobiele slachtinstallaties in OberŲsterreich
14-6-2018 "Ik ben nu eenmaal biologisch in hart en nieren"
12-6-2018 April 2018: bio-certificaat varkenshouderij uit Brabant opgeschort
8-6-2018 Tyson Foods neemt biologisch kip merk over
5-6-2018 Nieuwsuur besteedt aandacht aan de milieu impact van het eten van vlees
4-6-2018 Brabantse gedeputeerde pleit voor APK veestallen
4-6-2018 Geitenboerderij Hansketien is over in nieuwe handen
31-5-2018 Biologische kip splijt boer en buur
30-5-2018 Klanten helpen mee in slachthuis
28-5-2018 'Kinderziektes' dwingen Vion tot voorlopige sluiting slachterij
25-5-2018 Iers rundvlees in trek
25-5-2018 Focus op bio tijdens Kip Festival
23-5-2018 VK: Aantal biologische varkens bijna verdubbeld in 2017
22-5-2018 Bart Kok verwacht toename prijsverschil tussen bio en gangbaar
17-5-2018 Besluit over biologische varkensstal ligt bij Raad van State
15-5-2018 Fraudeonderzoek gestart bij pluimveevleesverwerkend bedrijf in BelgiŽ
14-5-2018 Vion wil 25% meer biologische vleesvarkens slachten in 2020
9-5-2018 Deli Harmony gelooft in biologische vleeswaren
7-5-2018 MOFGA verbijsterd door besluit USDA om OLPP niet in te voeren

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *