Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Komt Conscious Hotel Westerpark tweede kwartaal 2018

Van gasfabriek naar eerste hotel dat volledig op windenergie draait

Conscious Hotel Westerpark wordt het vierde hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels, waarvan The Tire Station genomineerd is voor 'Best Hotel Concept' door Entree Awards 2017. Deze keer doen ze er nog een schepje bovenop: dit wordt het eerste hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie.

 

Op het culturele evenemententerrein van de Westergasfabriek zijn tal van horecagelegenheden en creatieve bedrijven te vinden, maar een hotel ontbrak nog. De komst van Conscious Hotel Westerpark in het tweede kwartaal van 2018 brengt hier verandering in. Bij de ontwikkeling van het 89 kamers tellende hotel wordt bij elke stap rekening gehouden met duurzaamheid: van de renovatie en het interieur bestaand uit eco-materialen tot een 100% biologisch menu. Zo beschikken de elegant ingerichte kamers met hoge plafonds over cradle-to-cradle Royal Auping bedden en Senso gietvloeren.De eigenaren van de Westergasfabriek Ton Meijer en Maya Meijer-Bergmans zetten zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed van Westergasfabriek. "Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Conscious Hotels heeft duurzaamheid in het DNA en dit is voor ons een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein", aldus Meijer-Bergmans.De oprichters van Conscious Hotels, Marco Lemmers en Sam Cohen kunnen zich goed vinden in deze ambitie. Lemmers: "Wij zijn de eerste duurzame hotelketen van Nederland en doen al jaren ons best voor de planeet. Dit doen we niet door gasten te wijzen op klimaatverandering, maar door ze te verleiden en te laten genieten in een van onze duurzame ontmoetingsplekken. Onze vierde Amsterdamse vestiging op het terrein van de Westergasfabriek is in alle opzichten de overtreffende trap en een showcase van onze kernwaarden 'eco-sexy, big smiles’."

In hetzelfde pand opent ook een bar-restaurant waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd en waar ’s avonds een gevarieerde programmering plaats zal vinden. In de lobby van het hotel bij Conscious Café worden biologische producten en eco-artikelen verkocht.

Voor meer informatie:
Conscious Hotel Westerpark
Haarlemmerweg 10
1014 BE Amsterdam
www.conscioushotels.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018