Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Steinbeisser haalt sterrenchef Alexandre Gauthier naar Lloyd Hotel
Plantaardig dineren op sterrenniveau

Steinbeisser en Lloyd Hotel halen de Franse sterrenchef Alexandre Gauthier van het restaurant La Grenouillère naar Amsterdam voor een nieuwe editie van Experimental Gastronomy. Op 5 en 6 juni wordt het volledig plantaardige tasting menu geserveerd op onconventioneel servies en bestek, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt ontwikkeld in samenwerking met tien kunstenaars. Experimental Gastronomy biedt een unieke ervaring, waarbij samen met de gast de grenzen van eetgewoontes worden opgezocht.


Chef Alexandre Gauthier van La Grenouillère (bekroond met 2 Michelinsterren en No.64 op The World's Best Restaurants).

Alexandre Gauthier

Restaurant La Grenouillère in La Madelaine-sous-Montreuil (Frankrijk), bekroond met twee Michelinsterren en nummer 64 van The World's Best Restaurants, wordt aangevoerd door chef Alexandre Gauthier. Als jonge kok werkte hij bij verschillende beroemde Franse restaurants, maar besloot al in 2003 om La Grenouillère van zijn vader over te nemen. Waar Gauthiers vader zich sterk had gemaakt voor de traditionele Franse keuken, richt zijn zoon zich met een gemoderniseerd menu voornamelijk op ingrediënten uit het seizoen. Voor Experimental Gastronomy serveert hij een puur-plantaardig menu (vegan), waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van ingrediënten afkomstig van biologisch of bio-dynamisch teelt uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.



Experimental Gastronomy Waarom eten wij zoals wij eten, en kan dat ook anders? Vanuit deze vraag verkent Steinbeisser nieuwe manieren om bewust te eten. Zoekende naar antwoorden creëren tien kunstenaars in samenwerking met Steinbeisser nieuwe gebruiksvoorwerpen, die de conventies doorbreken. Met unieke ontwerpen gemaakt van uiteenlopende materialen zoals klei, glas, hout en papierpulp, wordt de gast aan tafel verrast en uitgenodigd om eten vanuit een ander perspectief te benaderen. De kunstenaars Bestek: Sharon Adams, Nils Hint en Sophie Hanagarth. Servies: Aino Nebel, Tomasz Niedziolka, Nuala Clooney, Kaye Winwood, Myung Urso, Willemijn de Greef en Jolan van der Wiel.

Reservering

5 en 6 juni 2018 | 19:00 uur  
Lloyd Hotel | Oostelijke Handelskade 34 1019 BN Amsterdam  
Reserveren via info@steinbeisser.org.

Voor meer informatie: Martin Kullik via info@steinbeisser.org en www.steinbeisser.org

Publicatiedatum: 13-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal
4-6-2018 Exki naar Duitsland en Spanje
31-5-2018 Den Haag uniek horecaconcept rijker
29-5-2018 BioPizza nieuwste plan van ondernemers BioToko
29-5-2018 App tegen voedselverspilling breidt uit naar Den Haag
29-5-2018 6x overnachten in hotel met biologisch eten
28-5-2018 Happy Tosti nu ook in Amsterdam
28-5-2018 Eerste ANWB Café opent 31 mei
23-5-2018 Studenten starten biologische saladebar
23-5-2018 Biologisch diner tijdens huwelijk prins Harry en Meghan
17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *