Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
Kraft Heinz zoekt kleine, opkomende biologische voedingsmerken

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Kraft Heinz wil een lanceerplatform worden voor biologische, natuurlijke en premium voedingsmerken.

Het bedrijf zei dat het een nieuw bedrijf gaat oprichten, genaamd Springboard Brands, dat zich gaat richten op het vinden en ontwikkelen van deze voedingsmerken, die volgens Heinz "de nieuwe generatie van voeding" zullen worden. 

"We willen steun en samenwerking bieden aan teams, die de toekomst van onze industrie zullen vormen," zegt de directeur van Springboard Brands in een verklaring. "We zijn actief op zoek naar opkomende, authentieke merken die uit kunnen breiden naar nieuwe categorieŽn en willen een netwerk van oprichters opbouwen om de toekomst van voeding en dranken vorm te geven.

Kraft Heinz is op zoek naar opkomende natuurlijke en biologische merken in een tijd waarin sommige van deze bedrijven zich verlaten voelen door Whole Foods. Whole Foods was lange tijd hťt lanceerplatform voor nieuwe spelers in de industrie, maar sommige leveranciers zeggen dat dit niet langer het geval is door nieuwe taksen en beleidsregels die Whole Foods heeft ingevoerd. Een verkoper noemt deze maatregelen "misbruik" in een interview met Business Insider.

Springboard zal zich richten op vier "pilaren" die volgens het bedrijf de toekomst van voeding zullen beÔnvloeden: natuurlijk en biologisch, specialistisch en handwerk, gezondheid en prestaties en experimentele merken.

De natuurlijke en biologische producten, die het bedrijf zoekt, zouden aan de volgende omschrijving kunnen voldoen: "gecertificeerd biologisch, plantaardige proteÔnen, lokaal ingekocht, 'farm-to-table" en "voedzame superfoods," zo staat op de website van Springboard.

Kraft Heinz start Springboard met een programma die geselecteerde opkomende merken uitnodigt om naar Chicago te komen voor een 16-weeks durende cursus met het doel om de bedrijven te laten groeien.

Springboard nodigt Amerikaanse bedrijven uit om zich tot 5 april in te schrijven voor het programma op voorwaarde dat ze voldoen aan de criteria (de vier "pilaren"), en voor minder dan $10 miljoen (Ä8,1 miljoen) aan goederen hebben verkocht.

Merken die geselecteerd worden om naar Chicago te komen, komen in aanmerking voor financiŽle steun en krijgen informatie over hoe ze extra financiering kunnen krijgen, zegt het bedrijf.

Het programma biedt deelnemers een inspirerende werkomgeving en waardevolle bronnen zoals werkplekken, de nieuwste testsystemen en commerciŽle keukens bij het Kraft Heinz Innovation Center in Glenview, Illinois," zegt Springboard. "Iedere deelnemer zal kunnen leren van de uitstekende management vaardigheden, wereldwijde bedrijfsvoering en uitgebreide voedingsveiligheid en kwaliteitsmogelijkheden van het Kraft Heinz Company."

Bron: Business Insider (Hayley Peterson)

Publicatiedatum: 14-3-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 VS: Organic Soup Kitchen wil voedingstherapie centrum opzetten
22-6-2018 ďVoor derde jaar op rij records verbrokenĒ
22-6-2018 Nieuw-Zeelandse biologische teler krijgt boete van 38.000 euro
21-6-2018 Zeeuwse boer twijfelt over omschakeling naar biologisch
21-6-2018 Nieuw bestuur en directie bio-foodcoop Odin
20-6-2018 AR en DVW gaan samen in biologische voeders
20-6-2018 "Bomen planten op landbouwgrond, wat mag ik?"
20-6-2018 Bioteler denkt vanuit het schap
20-6-2018 Hoe voldoen Afrikaanse boeren aan de Europese biowetgeving?
20-6-2018 VS: Organic Trade Association start project om fraude op te sporen
20-6-2018 Colruyt Group presteert beter dan verwacht
19-6-2018 Lekker naar de BioBoer trekt 35.000 bezoekers
19-6-2018 Nederlandse boer wil omwenteling op platteland
18-6-2018 "Wat dieren voor mensen kunnen betekenen, is ook opbrengst"
18-6-2018 "Zorgboerderijen maken bezoekers gelukkiger"
18-6-2018 Primeur: drie EKO-keurmerk certificaten voor Heerlijkheid MariŽnwaerdt
15-6-2018 De Krat in top 10 procent Best for the World Ranglijst B-Corps
15-6-2018 Startup Oot bezorgt bio-ontbijtgranen in brievenbus
14-6-2018 Mei 2018: 45 nieuwe bedrijven gecertificeerd
14-6-2018 WakaWaka is failliet

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *