Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Startbijeenkomst netwerk 'Strokenteelt in de akkerbouw': 16 maart

Bionext en WUR nodigen biologische akkerbouwers met interesse in strokenteelt uit voor de startbijeenkomst van het netwerk 'Strokenteelt in de akkerbouw' op 16 maart aanstaande van 10:00–12:30 uur met aansluitend een lunch bij PPO, Edelhertweg 1, Lelystad. U kunt zich via dit formulier aanmelden voor de bijeenkomst.

Tijdens de startbijeenkomst bepalen we gezamenlijk waar de deelnemers mee aan de slag willen binnen het netwerk en op welke thema's de focus zal komen te liggen. Daarnaast delen onderzoeker Dirk van Apeldoorn en Roy Michielsen van ERF BV delen de laatste inzichten en ervaringen met strokenteelt.

Strokenteelt, het telen van verschillende gewassen in naast elkaar gelegen stroken, heeft verschillende voordelen: de biodiversiteit op de akker neemt toe, plantenziektes verspreiden zich minder door het gewas en er kunnen positieve effecten zijn op de opbrengst. Er zijn ook uitdagingen, bijvoorbeeld rond mechanisatie, organisatie en logistiek en het vermarkten van de gecreëerde meerwaarde. Meer informatie over strokenteelt vindt u hier.

Het netwerk is onderdeel van het Europese Horizon2020 project DiverImpacts.

Contactpersoon: Heleen Klinkert


Publicatiedatum: