Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
O.a. hooibalenconcert bij De Beekhoeve
AH Buitendag: maandag 2 april

Dagelijks belanden verse producten zoals groenten, vlees, kaas en brood vanuit de supermarkt op onze borden. Maar waar komen al deze producten eigenlijk vandaan en hoe worden ze geteeld of gemaakt? Tijdens AH Buitendag op maandag 2 april (Tweede Paasdag) kan heel Nederland dit zelf ontdekken, gewoon in de eigen regio. Iedereen die nieuwsgierig is, van jong tot oud, kan op ontdekkingstocht bij één van de ruim 75 deelnemers. Van gedreven teler tot tuinder en van bevlogen bakker tot bierbrouwer, ze openen allemaal tegelijk hun deuren om te laten zien hoe gepassioneerd ze zijn over hun product. Dit educatieve en laagdrempelige dagje uit is gratis en aanmelden kan vanaf nu via www.ah.nl/buitendag.

Er nemen diverse biologische bedrijven deel aan de AH Buitendag. Zo kunnen consumenten onder meer terecht bij een aantal biologische varkenshouderijen en melkveehouderijen. Ook staan in de deelnemerslijst diverse bierbrouwers waar ze onder meer biologisch bier brouwen.

Herkomst van eten en drinken centraal

Tijdens de AH Buitendag op Tweede Paasdag krijgen bezoekers een uniek kijkje in de keuken. Ze kunnen met eigen ogen zien waar de producten vandaan komen. Op vele locaties worden daarnaast leuke activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, proeverijen en demonstraties. 

Wegens het succes van vorig jaar, toen ruim 80.000 Nederlanders de AH Buitendag bezochten, is het aantal deelnemers dit jaar uitgebreid. Marit van Egmond, Directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn: "Dagelijks vult Albert Heijn vijf miljoen borden met kakelverse producten. We zijn trots op de zorg en aandacht die onze boeren, telers, tuinders en andere leveranciers iedere dag besteden aan de producten die in onze winkels te vinden zijn. Hier komt bij dat we steeds nieuwsgieriger zijn naar waar ons eten eigenlijk vandaan komt. Op Tweede Paasdag geven we iedereen de kans kennis te maken met alle mensen die vol passie aan die heerlijke kwaliteitsproducten werken."

Enkele deelnemers uitgelicht

Onder meer (bio-)bierbrouwer Bart Obertop, eigenaar van Brouwerij 't IJ uit Amsterdam, doet dit jaar voor het eerst mee (Bezoek aan de brouwerijen voor minderjarigen alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene. Het nuttigen van alcohol door personen onder de 18 is niet toegestaan.): "Het brouwen van bier is een eeuwenoud proces met vele ingewikkelde stappen om tot de juiste smaak te komen. We nemen de bezoekers graag mee in dit proces, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe we van hop tot een goudkleurig glas bier komen."

Van Rijksmuseum tussen de koeien tot hooibalenconcert

Op een drietal locaties, verspreid door Nederland, wordt een unieke activiteit georganiseerd om het boerenleven en de herkomst van producten op een bijzondere manier te ontdekken. Bij de familie Meijer in Blijham (Groningen) vindt een mini kunstcollege van het Rijksmuseum plaats. Aan de hand van onder andere het Melkmeisje van Johannes Vermeer leert jong en oud meer over zuivel, het boerenleven en -landschap. Tussen de hooibalen bij de biologische melkveehouderij Beekhoeve in het Utrechtse Kamerik wordt een hooibalenconcert georganiseerd met zangeres Nienke van den Berg, bekend van onder andere Zapplin en pianist Cor Bakker. Tenslotte vindt er bij Huizer Tuinderij in Hendrik-Ido-Ambacht (Zuid-Holland) een kookworkshop plaats waar een selectief gezelschap op een bijzondere locatie leert koken met verse producten van het land.

Gratis aanmelden, paaspret gegarandeerd

Iedereen die op Tweede Paasdag een kijkje wil nemen bij één van de bedrijven bij hem of haar in de buurt, kan zich via deze website gratis inschrijven voor een rondleiding bij één van de deelnemende boeren, telers, tuinders of andere leveranciers in de regio, verspreid door het hele land.

Klik hier voor meer informatie over de AH Buitendag.

Publicatiedatum: 12-3-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 'Traditie en Toekomst' op de Landgoedfair
21-6-2018 Maak straat groener met hulp van de Groene Loper
21-6-2018 12th European Organic Congress: 25-26 september in Wenen
20-6-2018 Groenbemesters, rustgewassen en de voordelen van plantdiversiteit
20-6-2018 Demovelden voor de veehouder op de BioVelddag
20-6-2018 VEG. van start
20-6-2018 Boot Koffie ontvangt Colombiaanse koffiecoöperaties uit voormalige conflictregio's
19-6-2018 Kwart bezoekers geïnteresseerd in biologische landbouw
19-6-2018 Voedselkaravaan 2018 doet biologische boerderij aan
15-6-2018 Fotoreportage: Organic Route op de GreenTech te Amsterdam
15-6-2018 Heel Salland Biologisch nodigt Jan Terlouw uit voor lagerhuisdebat
15-6-2018 Robots doen hun intrede op de BioVelddag
15-6-2018 "Op de velddag willen we innovaties dichterbij brengen"
13-6-2018 Geslaagde eerste beursdag GreenTech - TOFF in de RAI
12-6-2018 "Dit is echt de mooiste tijd van het jaar"
11-6-2018 Ruim baan voor innovatieve boeren op Biologische Velddag
8-6-2018 Demotour: 'Haal meer uit eigen krachtvoer'
8-6-2018 Open dag biologische varkenshouderij Holwierde
8-6-2018 "Toenemende interesse in biologisch"
7-6-2018 Streekweek van start met opening pop-up streekwinkel

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *