Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We werken samen met een biologische boer"
Duurzaam hotel met 100% biologische voeding en dranken

Marco Lemmers is medeoprichter van de duurzame hotelketen Conscious Hotels. Momenteel zijn er drie hotels in Amsterdam en wordt het vierde hotel in 2018 geopend. Door te kiezen voor duurzaam, lopen ze ook wel tegen wat uitdagingen aan. "Zo'n 10 jaar geleden, toen we begonnen, hadden veel partijen nog geen duurzame oplossing voor hetgeen we bieden. Nu is er voor veel materialen wel een duurzame invulling. Maar het is wel duurder om duurzaam te werken. Omdat er richting de klant zoveel transparantie is in prijzen, kun je deze hogere prijzen niet doorberekenen aan de klant", zo vertelt Marco.

Inkoopnadeel kleiner maken

Marco vervolgt: "Wij willen het inkoopnadeel kleiner maken door direct naar de bron te gaan en alle tussenschakels over te slaan. Zo werken we onder andere samen met een biologische boer uit de buurt. Op deze manier kunnen we voor een deel het inkoopnadeel wegnemen. We bieden ook extra waarde door langdurige samenwerking aan te gaan en elkaar op te zoeken op het gebied van marketing."



Concessies

"We moeten werken vanuit beschikbare budgetten. Vanuit de wetgeving zijn er regels waar we ons aan moeten houden, maar waar nog geen duurzame oplossing voor is. Zoals bijvoorbeeld met het verleggen van leidingen in kamers. Dus het komt voor dat we door de regelgeving niet altijd duurzaam kunnen werken en dat is jammer."

Uniek

Bij nieuwbouwhuizen is het niet nieuw meer, maar in de hotellerie wel: gas vervangen door elektrisch. "Dat is wat wij wel doen, ik ben er ook van overtuigd dat 100% elektrisch de toekomst is. Waar we momenteel nog tegenaan lopen, is warm water. Wanneer alle gasten 's morgens rond dezelfde tijd onder de douche gaan, dan is het warm water wel een probleem, maar we doen het toch. Naast duurzaam hebben wij ook in de food & beverage alles 100% biologisch, inclusief sterke dranken", zo sluit Marco af.

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Publicatiedatum: 9-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-6-2018 Bio-horecaketen The Barn is failliet
19-6-2018 'Plantastic! Health Hub maakt Rotterdam groenste hotspot van Nederland'
19-6-2018 "Cateringconcept gezond, biologisch, duurzaam en lokaal"
15-6-2018 Meer bio voor grootkeukens
13-6-2018 EKO-keurmerk Horeca voor The Barn Leidsche Rijn en Odin-Rio de Bio
13-6-2018 Schijn bedriegt: garagebox is biologische, duurzame broodjeszaak
11-6-2018 Maximaal 130 Nederlandse vestigingen van La Place
8-6-2018 Twaalf procent van de foodtrucks op festivals noemt zijn eten biologisch.
8-6-2018 SNCKBR opent Europa’s grootste plantaardige restaurant in Utrecht
7-6-2018 Biologisch menu voor spelers Belgisch voetbalelftal
4-6-2018 Exki naar Duitsland en Spanje
31-5-2018 Den Haag uniek horecaconcept rijker
29-5-2018 BioPizza nieuwste plan van ondernemers BioToko
29-5-2018 App tegen voedselverspilling breidt uit naar Den Haag
29-5-2018 6x overnachten in hotel met biologisch eten
28-5-2018 Happy Tosti nu ook in Amsterdam
28-5-2018 Eerste ANWB Café opent 31 mei
23-5-2018 Studenten starten biologische saladebar
23-5-2018 Biologisch diner tijdens huwelijk prins Harry en Meghan
17-5-2018 Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *