Inkoopnadeel kleiner maken
Marco vervolgt: "Wij willen het inkoopnadeel kleiner maken door direct naar de bron te gaan en alle tussenschakels over te slaan. Zo werken we onder andere samen met een biologische boer uit de buurt. Op deze manier kunnen we voor een deel het inkoopnadeel wegnemen. We bieden ook extra waarde door langdurige samenwerking aan te gaan en elkaar op te zoeken op het gebied van marketing."Concessies
"We moeten werken vanuit beschikbare budgetten. Vanuit de wetgeving zijn er regels waar we ons aan moeten houden, maar waar nog geen duurzame oplossing voor is. Zoals bijvoorbeeld met het verleggen van leidingen in kamers. Dus het komt voor dat we door de regelgeving niet altijd duurzaam kunnen werken en dat is jammer."Uniek
Bij nieuwbouwhuizen is het niet nieuw meer, maar in de hotellerie wel: gas vervangen door elektrisch. "Dat is wat wij wel doen, ik ben er ook van overtuigd dat 100% elektrisch de toekomst is. Waar we momenteel nog tegenaan lopen, is warm water. Wanneer alle gasten 's morgens rond dezelfde tijd onder de douche gaan, dan is het warm water wel een probleem, maar we doen het toch. Naast duurzaam hebben wij ook in de food & beverage alles 100% biologisch, inclusief sterke dranken", zo sluit Marco af.Bron: Duurzaam Bedrijfsleven