Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees

In de Week Zonder Vlees worden met het lesprogramma KidsProef op verschillende basisscholen speciale lessen verzorgd. Zoals bijvoorbeeld in Tilburg waar drie lessen op het programma staan bij de groepen 7 en 8 op basisschool De Blaak. De kinderen krijgen wel een heel speciale gastdocent voor de klas. Initiatiefnemer van de Week Zonder Vlees, Isabel Boerdam (bekend van de blog De Hippe VegetariŽr), heeft de speciaal ontwikkelde lessen voor De Week Zonder Vlees samen met KidsProef daar verzorgd.  



Geslaagde les

Tijdens de interactieve les waarbij voeding voor mens, dier en milieu centraal staat, krijgen kinderen antwoord op de vragen; wat is voeding, welk impact heeft het eten van vlees op het milieu en je gezondheid en wat is nou eigenlijk 'nep' vlees? Susanne de Klein, ambassadeur KidsProef heeft afgelopen week meerdere lessen verzorgd: "In de Week Zonder Vlees is het extra belangrijk om aandacht te geven aan educatie rondom dit onderwerp bij kinderen. Kinderen zijn tenslotte de toekomst. Door het jeugdjournaal zijn de meeste kinderen al op de hoogte van het initiatief, maar dit zorgt ook voor veel vragen; want wat moet je dan wel eten? Tijdens de les beantwoorden we al deze vragen."



Je avondeten kleuren en pindakaas eten

Isabel opent de les met de vraag om je avondeten van gister te kleuren in drie verschillende categorieŽn: vlees-vis, groente-fruit en pasta-rijst-aardappelen. Isabel: "Wat valt je op en waarvan had je misschien wat minder mogen eten?Ē In het vervolg van de les wordt duidelijk wat deze categorieŽn zijn en waarom ze goed zijn voor je lichaam. Natuurlijk wordt er ook aandacht gegeven aan de het eten van geen of minder vlees. Zo verteld Isabel dat je voor het produceren van 1 rundvleesburger 46 keer kan douchen, terwijl dat bij een sojaburger 3 keer is. Peulvruchten zijn eiwitrijk en dus een mooi alternatief, zeker in de Week Zonder Vlees. De Smaakspecialist speelt hier op in door de kinderen te trakteren op een kleine knijpverpakking pindakaas van het merk BioToday.

Isabel is zelf erg tevreden over de gastles: "Als we de kinderen kunnen opvoeden met het idee dat vegetarische vleesvervangers net zo normaal zijn als normaal vlees, dan kunnen we een verandering te weeg brengen op de lange termijn. Ik vind het leuk om te horen dat kinderen openstaan voor nieuwe producten en dus eigenlijk veel minder vastgeroest zitten dan de ouders. Dus ouders: neem bij deze allemaal een voorbeeld aan je kind."



Over KidsProef

De Smaakspecialist heeft als ambitie om zo veel mogelijk kennis omtrent verantwoorde voeding te delen met de wereld, zo ook met kinderen. Eerlijke educatie over voeding kan volgens de Smaakspecialist niet vroeg genoeg beginnen. Zo is ruim 1,5 jaar geleden het educatieve lesprogramma KidsProef ontstaan. KidsProef is een gratis educatief lesprogramma voor basisschoolkinderen van groep 7 en 8. Tijdens de interactieve les waarbij verantwoorde voeding voor mens, dier en milieu centraal staat, krijgen ze antwoord op de vragen: wat is voeding, waar komt het vandaan, wat is suiker, wat doet het met je lichaam en wat is precies biologisch?

Klik hier voor meer informatie over KidsProef.

Publicatiedatum: 8-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-7-2018 Nieuw: Spicy Trio
14-6-2018 "Waardering voor de ambachtelijke kant van het bedrijf"
11-6-2018 Slechts 2% van de Duitsers is echt vegetariŽr
30-5-2018 DaniŽl Saat, Spirit: "Onze seitansteak staat op zichzelf"
25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
7-3-2018 'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren
5-3-2018 "Consumenten kopen graag voeding waar zeewier in zit"
5-3-2018 Nationale Week Zonder Vlees van start met meer dan 25.000 deelnemers
1-3-2018 "Veel variatie mogelijk met seitan"
30-1-2018 ĎKaasí van amandelen en cashewnoten
26-1-2018 "Zeewier maakt samenleving duurzamer"
23-1-2018 Diverse bio-partners voor De Nationale Week Zonder Vlees

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *