Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderscheidend met biologische bierkaas

Tholen - Kaaslust is een ambachtelijke kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Meesterkaasmaker Jan Craens is zo’n zes jaar geleden begonnen met gangbare kaas. Zo’n drie jaar geleden is hij overgestapt naar biologisch. “Zo’n 80 procent van ons hele assortiment is momenteel biologisch. De stap naar biologisch was voor ons geen vraag, maar een logische keuze. Wij hebben vroeger thuis altijd een biologisch bedrijf gehad, dus ik hebt het van huis uit meegekregen. Ook zien we de toekomst heel duidelijk voor ons met alleen nog maar biologische landbouw”, zo vertelt Jan.



Er zijn vijf mensen werkzaam bij Kaaslust, twee in de winkel en drie in de productie. “We hebben ons tot voor kort gericht op het noorden van Nederland. Afgelopen januari hebben we voor de eerste keer op de Bio-beurs in Zwolle gestaan om zo toch ons netwerk wat uit te breiden. Dit is ons goed bevallen en we willen dan ook de rest van Nederland gaan bedienen met onze kazen. We willen ons voornamelijk gaan richten op groothandelaren in geheel Nederland”, vervolgt Jan.



Andere kazen dan anderen
“We onderscheiden onszelf door andere kazen aan te bieden dan anderen. Zo hebben we een leuk en divers assortiment, zoals bijvoorbeeld Bierkaas, Zeewierkaas, Quattrokaas, Prei-tuinkruidenkaas en nog veel meer. We merken dat de vraag groeit en we in de luxe positie zitten dat we ons niet hoeven af te vragen of we onze kazen kunnen verkopen, maar meer of we de productie aankunnen. Momenteel zijn we ook aan het kijken om de productie uit te breiden. Dit is helaas niet mogelijk op onze huidige locatie. We zijn ons dus aan het oriënteren en aan het richten op de toekomst”, zo eindigt Jan.

Voor meer informatie:
Jan Craens
Kaaslust
Hoofdweg 138
9341 BL Veenhuizen
T. 06-3740 8624
info@kaaslust.nl
www.kaaslust.nl