Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Initiatiefneemster Isabel Boerdam: "Samen de drempel verlagen"
'Nationale Week Zonder Vlees' om bewustwording te creŽren

Tholen - Afgelopen maandag was de aftrap van de 'Nationale Week Zonder Vlees'. Dit is een initiatief van Isabel Boerman van de Hippe VegetariŽr. Zij is zelf al vanaf haar negende jaar vegetarisch en inspireert sinds 2013 dagelijks andere mensen met haar blog. "Samen met onze partners hebben we deze campagne afgetrapt in de Kruidfabriek van chefkok Peter Lute in Amstelveen. Daar heb ik de deelnemers officieel bekend gemaakt", zo vertelt Isabel.

Het is de eerste keer dat deze week in Nederland is georganiseerd. "In BelgiŽ doen ze dit al een aantal jaar en daar heb ik ook mijn inspiratie opgedaan. Op deze manier kun je veel mensen bereiken en ze aan het denken zetten, een stuk bewustwording creŽren. Mijn doel was om het bedrijfsleven en supermarkten mee te krijgen zodat we samen de drempel kunnen verlagen voor de consument. Dat is gelukt, want met 53 aangesloten partners ben ik meer dan tevreden voor zoín eerste keer.  Zo brengen supermarkten en groothandels bijvoorbeeld vegetarische gerechten extra onder de aandacht door kortingsacties. Ruim 30.000 mensen doen mee aan deze week en ook dat is heel mooi", vervolgt Isabel.

Zoín campagne roept reacties op. "Ik krijg heel veel positieve reacties van mensen, maar ook van bedrijven en dat is erg leuk. Ook vanuit de media krijgen we veel aandacht. Uiteraard zijn er ook negatieve reacties, maar wanneer er weerstand is, bevestigt het eigenlijk ook dat je goed bezig bent. We willen niet met de vinger gaan wijzen, maar juist alternatieven bieden, de drempel verlagen en bewustwording creŽren. Op de website is ook precies te zien wat er allemaal bespaard wordt wanneer je ťťn week geen vlees zou eten. Hetgeen we echt willen bereiken, is dat mensen een balans zouden kunnen vinden", vult Isabel aan.

"Het is ontzettend veel werk geweest, mede doordat ik zoín 80 procent van de organisatie en werkzaamheden allemaal zelf doe met hulp van een aantal stagiaires. Er komt zeker nog een vervolg, het is de bedoeling om er een vaste week in het jaar van te maken in maart. Het liefst betrek ik dan naast alle bedrijven ook de overheid er nog bij", zo eindigt Isabel.

Voor meer informatie:
Isabel Boerman
Nationale Week Zonder Vlees
info@weekzondervlees.nl
www.weekzondervlees.nl

Publicatiedatum: 7-3-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-8-2018 "Ik had nog nooit van witte veldbonen gehoord"
17-8-2018 Duitse regering gaat vegetarisch eten
16-8-2018 Nieuw: glutenvrije triangles met zwarte rijst
9-8-2018 Omzet The Bio Veggie Company +80% in laatste vier jaar
7-8-2018 Biologische gazpacho biedt verkoeling
20-7-2018 Vegan, biologisch en nieuw: LIZZY bitterballen
17-7-2018 Nieuw: Spicy Trio
14-6-2018 "Waardering voor de ambachtelijke kant van het bedrijf"
11-6-2018 Slechts 2% van de Duitsers is echt vegetariŽr
30-5-2018 DaniŽl Saat, Spirit: "Onze seitansteak staat op zichzelf"
25-4-2018 Vegetafel en Vegenement verhuizen terug naar Rotterdam
24-4-2018 Franse regering verbiedt vleesbenaming op vleesvervangers
16-4-2018 Markt voor vleesvervangers wint snel terrein
12-4-2018 "Mini Falafel veelzijdiger dan grote variant"
15-3-2018 "Hennepzaad is de nieuwe plantaardige proteÔnebron"
14-3-2018 Vanaf heden ook Farm Vegetables Smooth beschikbaar
12-3-2018 "Waardering voor positieve insteek Nationale Week Zonder Vlees"
8-3-2018 VegetariŽrsbond en Ekomenu slaan handen ineen
8-3-2018 Ook vegetariŽrs naar de biologische slager
8-3-2018 KidsProef: Speciale gastdocent in de Week Zonder Vlees

 

Reacties:


Gelukkig hebben onze klanten afgelopen week niet anders gegeten dan anders en hebben we een normale vleesomzet behaald. En dus gelukkig geen extra vlees hoeven weg te gooien.
Jansen, Ede - 13-3-2018 9:08:04


Wat een verschrikkelijk innitiatief. Dat er bewustwordingscampanges zijn voor het minder eten van vlees vind ik uitstekend. Vlees moet weer iets speciaals worden met een juiste prijs. Geen bulk product met wegwerp prijzen.
Maar een week geen vlees eten, massaal, is rampzalig voor de derving van de winkels. Die blijven met vlees zitten dat over datum gaat. Dieren zijn hierdoor zinloos geslacht.
Graag aandacht voor structurele verandering niet voor een eenmalige marktverstorende actie.
Jansen, Ede - 7-3-2018 15:26:38


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *