Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwikkeling weerbare systemen voor biologisch beschutte teelt

Biologische kasteelt in Europa gebeurt op verschillende schalen en intensiteiten waarbij de hoog-intensieve producenten sterker onder druk staan om het duurzame karakter van hun bedrijf te vrijwaren. Desalniettemin kunnen er weerbare, minder-intensieve biologische productiesystemen opgezet worden met als doel het jaarrond leveren van kwalitatieve en lekkere groenten door de toepassing van agro-ecologische teeltpraktijken. Een belangrijke factor bij deze systemen is het behoud van een goede bodemgezondheid en het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid.

Binnen een nieuw Europees project willen we daarom werken aan innovatieve weerbare agro-ecologische systemen voor biologische kasteelt. In Centraal- en Noord-Europa zal de focus liggen op productie onder energie- en lichtarme omstandigheden terwijl in de Mediterrane landen getracht zal worden om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in te dijken.

Het GreenResilient-project gaat van start in april 2018 en zal voor de komende drie jaar het duurzaamheidspotentieel nagaan van (een combinatie van) teeltpraktijken zoals uitgebreide gewasrotatie, mengteelten, aanleg van bloemenrijen en de toepassing van geschikte, lokale organische bodemverbeteraars in onverwarmde en laag-energetische serres of polytunnels.

Binnen dit project bundelt het PCG de krachten met verschillende Europese partners waarbij het CREA-RPS (Italiƫ) de coƶrdinatie uitvoert.

Het GreenResilient project is een van de 12 goedgekeurde projecten binnen het CORE Organic COfund ERANET.

Voor meer informatie:
Justine Dewitte
Telefoon: (+32) (0)9 381 86 86
Email: justine@pcgroenteteelt.be
T (+32) (0)9 381 86 86
Publicatiedatum: