Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Bio-bakker Dido van Klinken:
"Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"

Dido van Klinken runt sinds twee jaar de biologische stadsbakkerij Broodt in Eindhoven. Een uit de hand gelopen hobby leidde tot een kleine microbakkerij vanuit huis. En van daaruit kwam hij op het idee om een echte bakkerij te beginnen. De EKO-certificering was een must voor Dido, aangezien hij de liefde voor biologische voeding in zijn opvoeding meegekregen heeft. Bij binnenkomst valt meteen de open bakkerij op, een aspect dat volgens Dido voor de bakkers zelf ook leuk is. Zij kunnen hierdoor direct communiceren met de klanten. De bakker laat het deeg 16 uur rijzen. Het feit dat er elke dag al voor de volgende dag gekneed kan worden heeft nog een extra voordeel: "Hoef ik niet voor dag en dauw mijn bed uit en kan ik nog een beetje uitslapen."

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: in de buurt Eindhoven


Publicatiedatum: 6-3-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Prť Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *