Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom worden bio-groenten in plastic verpakt?

Waarom liggen biologische groenten vaak in een plastic verpakking in het schap? RTL Z ging op onderzoek uit. In het artikel komt onder meer tomatenteler Peter Duijvestijn aan het woord. Hij legt uit dat het verpakken van groente of fruit de houdbaarheid ten goede komt. En volgens de woordvoerder van Jumbo wordt het vaak ook gedaan om voor klant en caissière het onderscheid tussen biologisch en regulier duidelijk te maken. "Wij hebben ervoor gekozen om de kleinste stroom producten te verpakken, op dit moment is dat biologisch", aldus de woordvoerder. Nicolette Quaedvlieg van brancheorganisatie GroentenFruit Huis geeft aan dat dit per supermarkt kan verschillen. Het kan zijn dat de biologische variant juist meer verkocht wordt en daardoor onverpakt in het schap komt te liggen. Geert van Oosterhout van LTO Glaskracht vertelt dat verpakkingen helpen om te voorkomen dat de producten tijdens transport beschadigd raken. Vervolgens gaat de auteur ook nog in op de alternatieven voor plastic, zoals de laser die een label in groente en fruit kan branden.

Klik hier voor het complete artikel.

Bron: RTL Z



Publicatiedatum: