Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Australiër Hugh Lovel in Nederland

Masterclass BD-preparaten Kollumerwaard: 6 maart

Hugh Lovel heeft samen met zijn vrouw Glen Atkinson bijgedragen aan het begrijpelijker maken van de Landbouwcursus van Rudolf Steiner. Zij werken al ruim 30 jaar samen in Australië en zien de BD-preparaten als de weg naar chemievrije landbouw voor de productie van nutriënt dichte voeding. Door hun aanwezigheid in Europa in deze week is er een mogelijkheid voor beginners, om een masterclasses bij te wonen van een halve dag op het SPNA-Proefbedrijf Kollumerwaard te Munnekezijl, op dinsdag 6 maart, één 's morgens en één 's middags. Dit is een buitenkansje voor de mensen die geïnteresseerd zijn in chemievrije landbouw en de productie van nutriëntdichte voeding. De masterclass gaat over het verbeteren van voedselkwaliteit door gebruik van bio-dynamische preparaten.

Vandaag (maandag 5 maart) staat in de Schaapskooi te Lunteren ook een masterclass van een dag voor gevorderden op het programma, bedoeld voor de mensen met kennis en ervaring in het maken en gebruiken van BD-preparaten.
 
Hugh Lovel is niet zo bekend in Nederland, behalve bij de lezers van het AcresUSA landbouwblad. Hugh is ook een graag geziene spreker op hun jaarlijkse congressen. Hugh Lover heeft het gebruik van BD-preparaten ook bij niet BD-landbouwbedrijven sterk ontwikkeld. Glen en Hugh hebben de Landbouw Cursus toegankelijker gemaakt door deze te combineren met de Medische Cursus van Rudolf Steiner. De Medische Cursus is eerder gegeven en was verder uitgewerkt. Steiner heeft de landbouwcursus aan het eind van zijn leven gegeven, toen hij al ziek was. Gebaseerd op het werk van Kolisko hebben Hugh en Glen gepotentieerde BD-preparaten ontwikkeld, waardoor je met veel kleinere hoeveelheden toekunt.
 
De websites van Hugh en Glen leveren interessant leesvoer en studiemateriaal. Veel informatie is gratis, maar donaties ondersteunen verdere ontwikkeling.
 
Het gaat om twee masterclass van een halve dag 'Bio Dynamische Landbouw voor beginners': dinsdag 6 maart op het SPNA-proefbedrijf Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1 te 9853 TJ Munnekezijl. Respectievelijk van 10:00-12:30 uur en van 13:30-17:00 uur. Kosten: 45 euro per persoon, studenten 25 euro.

Klik hier voor het opgaveformulier.

De organisatie van de masterclasses is in handen van TEAM Ecosys en Mulder Agro.
Publicatiedatum: