Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

European Court of Auditors onderzoekt biologisch controlesysteem

Het European Court of Auditors (ECA) voert een audit uit van de controles op biologische voeding in de EU. Het onderzoek omvat de controle systemen rond de productie, verwerking, distributie en import van biologische voeding.

Daarnaast proberen de onderzoekers te achterhalen of consumenten nu meer vertrouwen hebben dat de producten daadwerkelijk biologisch zijn dan tijdens de vorige audit in 2012. Ook is er een achtergrondrapport geschreven over het controlemechanisme.

De biologische sector wordt geverifieerd op basis van een certificeringssysteem zoals vastgelegd in de Europese wet en staat onder toezicht van de Europese Commissie. Het systeem wordt geïmplementeerd door de lidstaten en inspecties worden uitgevoerd door private en publieke instanties.

Eureporter.co stelt dat de biologische markt in de EU met 54% groeide tussen 2010 en 2015. Het totaal areaal biologische productie steeg over diezelfde periode met 21%. De import steeg met 32% tussen 2012 en 2015. Ondanks dat de prijs voor biologische producten hoger is dan voor conventionele producten, is er meer vraag dan aanbod. Door die hogere prijs die consumenten bereid zijn te betalen, heeft de markt de potentie om fraudeurs aan te trekken.
Publicatiedatum: