Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project van drie jaar: Betere bodem, beter boeren

Een gezonde bodem zorgt uiteindelijk ook voor betere opbrengsten. Maar hoe zorg je goed voor de bodem? En hoe maak je hem klimaatbestendig? In project Betere bodem, beter boeren gaan adviesbureau Naturim en agrarisch uitgever AgriMedia drie jaar lang op zoek naar de antwoorden op die vragen.

Tijdens het project zullen Naturim en AgriMedia cursussen, studiedagen en demonstraties organiseren. Het project wordt deels ondersteund door Provincie Flevoland en de Europese Unie. Daarnaast zal in het kader van het project vier keer per jaar een digitaal magazine verschijnen. Dit magazine, dat de titel GROND draagt, zal schrijven over diepgravend onderzoek uit binnen- en buitenland. Er zijn ook prikkelende meningen in te vinden net als reportages van akkerbouwers die hun bodem vertroetelen, informatie over nieuwe machines die nodig zijn om de bodem in stand te houden en achtergronden over het bodemleven en groenbemesters zijn in het digitale magazine te vinden. Geïnteresseerden kunnen het magazine bekijken op www.beterebodem.nl, en zich daar ook op GROND abonneren.

Cursussen

Daarnaast vindt er elk jaar, gedurende de duur van het project, een cursus Niet Kerende Grondbewerking (NKG) plaats. Deelnemers leren NKG praktisch uitvoeren in zowel akkerbouw als de groenteteelt. Na de cursus weten de deelnemers wat wel en niet werkt bij NKG.

Demonstraties en studiedagen

Daar blijft het niet bij. Jaarlijks vinden er demonstraties plaats waarbij nieuwe technieken en groenbemesters te zien zijn. Ook studiedagen maken onderdeel uit van het project.

Voor meer informatie: www.beterebodem.nl
Publicatiedatum: