Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame eiwitbron

Door Expeditie Robinson iedereen aan de insecten

Tholen - Eind 2012 hebben de twee Franse mannen Bastien en Clément het plan opgevat om een bedrijf te beginnen in eetbare insecten. Het kijken van Expeditie Robinson bracht ze op dit idee, en zo ontstond Jimini’s. Nu ruim vijf jaar later zijn de producten verkrijgbaar in 29 landen. Evelien Donkers bouwt het bedrijf op in de Nederlandse en Duitse markt sinds anderhalf jaar vanuit Nijmegen. Vanuit Nederland verzorgt Evelien alles voor Jimini’s behalve het logistieke gedeelte het ontwerpen van de verpakkingen.
 
Het productassortiment breid zich steeds verder uit. "Wij werken met vier soorten insecten, sprinkhanen, meelwormen, krekels en buffalowormen, welke in 16 verschillende smaken verkrijgbaar zijn. De eetbare insecten zijn onder andere verwerkt in diverse pasta’s, honing, ontbijtgranen en energierepen. Op deze manier is het iets toegankelijker voor de consument en erg lekker. Insecten zijn een goede variatie op andere eiwitbronnen. Daarnaast is het ook nog eens een duurzame eiwitbron", zo legt Evelien uit.


 
Er is verschil in de ontvangst van deze producten door de consument in de verschillende landen. "In Frankrijk is het al goed doorgedrongen en ook Scandinavië, UK staan er goed voor open. In Nederland moet het nog wat groeien, het lijkt wel of mensen soms een beetje insecten-moe zijn. Zo’n tien jaar geleden waren de eetbare insecten in opkomst, maar zijn toen, naar mijn mening, een beetje verkeerd in de markt gezet. Een plastic bakje krekels in het schap spreekt mensen niet snel aan. Wij zijn hier om te laten zien dat het ook anders kan en dat er mooie lekkere producten zijn met eetbare insecten daarin verwerkt", zo eindigt Evelien.
 
Voor meer informatie:
Evelien Donkers
Jimini’s
Stationsplein 26
6512 AB Nijmegen
06-13541085
evelien@jiminis.com
www.jiminis.nl