Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hier hebben we echt tijd voor de klant"

Natuurwinkel Amstelveen heropend met koffiecorner

Tholen - Natuurwinkel Amstelveen is heropend na een verbouwing. Bedrijfsleider Marijke Preller geeft aan dat er een aantal grote veranderingen plaats hebben gevonden. "Zo is de broodafdeling verplaatst naar voorin de winkel. En in die hoek is nu ook een koffiecorner te vinden. Daar serveren we onder andere vers belegde broodjes. Waar de broodafdeling zat, liggen nu de noten, zaden, zuidvruchten en chips in het schap. En de wijnafdeling van 4 meter breed valt ook goed op. Deze is tegen de achterwand van de winkel geplaatst. En we gaan veel meer persoonlijke verzorgings- en zelfzorgproducten verkopen. Ik heb namelijk mijn drogisterijdiploma's", aldus Marijke.


Marijke Preller voor de ingang van de winkel in Amstelveen.

De winkel is drie dagen dicht geweest en sinds afgelopen donderdag is de winkel weer open. "Vandaag is echt alles af en verwelkomen we onze klanten met onder andere een vrolijke ballonnenboog." Natuurwinkel Amstelveen valt nu onder Shelter Organics, dat onder leiding staat van Pieter Tent. "Vanuit Shelter Organics krijg ik de nodige ondersteuning. Zo onderhouden zij het contact met de leveranciers en zorgen ze dat de financiƫle processen zo gezond mogelijk zijn. Pieter is altijd bereikbaar voor vragen, dat is heel fijn."

De 26-jarige onderneemster is sinds eind vorig jaar bedrijfsleider. "We zijn in november overgenomen door Shelter Organics. Toen werkte ik anderhalve maand hier in Amstelveen en daarvoor werkte ik onder Pieter in de Natuurwinkel in Utrecht. Hiermee gaat mijn droom in vervulling. Dit is echt een mooie kans om mezelf verder te ontwikkelen." Ze is tijdens een winkelstage vanuit de Vrije School in Zeist bij Ekoplaza in Bussum terecht gekomen. "Daar heb ik in totaal 9 jaar gewerkt. En vervolgens ben ik Warmonderhof gaan doen. Ik ben dus eigenlijk agrarisch ondernemer: biologisch-dynamische melkveehoudster. Daarna ervoer ik in verschillende andere functies dat ik toch het liefst een leidinggevende rol op me neem. Daarom ben ik heel blij met deze kans."



Wat waardeert Marijke het meest aan de Natuurwinkel-formule? "Bij Natuurwinkel hebben we echt tijd voor de klant. Het mooie is dat we hier een kwalitatief goed product aanbieden. Het krijgt de tijd in zijn ontwikkeling. Een voorbeeld is het slow baking proces voor brood, het deeg krijgt hierbij 24 uur lang de tijd om te rijzen. Daar is tijd en ruimte voor." Verder waardeert ze de vrijheid die ze krijgt om haar eigen draai te geven aan het aanbod in de winkel: "Ik mag ook nieuwe merken aan het assortiment toe gaan voegen. Denk bijvoorbeeld aan Dr. Hauschka en Solgar. Ik ga ook zoveel mogelijk voor Demeterproducten, daar kan ik helemaal achter staan. Hierbij klopt het hele plaatje."

De Natuurwinkel in Amstelveen heette voorheen De Halm Natuurvoeding. Dit is nog terug te zien aan de graanhalm op de gevel van het winkelpand. De winkel is in april 2015 naar de Amsterdamseweg 136 verhuisd. De voormalige eigenaresse Trudy Engelbart blijft werkzaam in de winkel. De winkeloppervlakte bedraagt zo'n 400 vierkante meter.

Voor meer informatie:

Marijke Preller
Natuurwinkel Amstelveen
Amsterdamseweg 136
1181 SJ Amstelveen
06 13733879
marijke@natuurwinkelamstelveen.nl
www.natuurwinkel.nl