Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer aanbod biologisch inzetbare middelen voor veehouders

Sinds 1 maart heeft MS Schippers, de leverancier van bedrijfsbenodigdheden uit Bladel, het pakket biologisch inzetbare middelen aangepast en fors uitgebreid. Zo zijn agressieve middelen vervangen door mildere varianten, die hetzelfde effect opleveren met de juiste toepassing.

Inmiddels heeft MS Schippers ruim veertig producten in het assortiment voor biologische varkenshouders. In de loop van maart volgt ook een productenpakket voor de biologische melkveehouderij en biologische pluimveesector. Met producten van MS Schippers en in samenwerking met Agro Pest Control zijn ratten en muizen effectief én op een biologisch verantwoorde wijze aan te pakken. De benodigde middelen zijn Europees gekeurd door het onderzoeksinstituut voor biologische landbouw, FIBL in Zwitserland. Momenteel zitten er nog tientallen nieuwe producten in het traject om een keurmerk te krijgen van de FIBL.

Europa

Daarmee vaart MS Schippers binnen de biologische agrarische sector een andere koers. MS Schippers speelt in op de biologische marktontwikkelingen binnen Europa. "Steeds meer veehouders kiezen voor een biologische bedrijfsvoering. Tot voor kort konden die boeren moeilijk geschikte producten inzetten om met zekerheid veilig en verantwoord biologisch voedsel te produceren. Vaak ontstonden daardoor discussies met de toezichthouder over de ingezette middelen", zegt Constantijn Viezee, woordvoerder van MS Schippers. "Met het Europese keurmerk voor biologische middelen op onze producten is die onzekere tijd voorbij voor de biologische veehouders."

Volgens Viezee verlangt de samenleving ook van een leverancier als MS Schippers, dat die meedenkt over het terugdringen van chemicaliën. "Dit gaat hand in hand met onze missie om antibiotica in de veehouderij tot nul terug te dringen, ook in de gangbare veesectoren. Met ondernemers die denken dat dit niet gaat lukken, gaan we trouwens graag in gesprek," aldus Viezee.

Voor meer informatie: www.schippers.nl
Publicatiedatum: