Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mobiele installatie als tussenstap naar een permanente locatie"

Transparante keten en verwaarding van de Delflandse melk

Drie biologische boeren uit Midden-Delfland willen eigen zuivel gaan verwerken. Hiervoor ontwikkelen zij samen een mobiele zuivelinstallatie. Deze gaat langs de boerderijen en zuivelt op kleine schaal de melk tot allerlei zuivel als vla, yoghurt en kaas. Doordat de installatie mobiel is, kan hij ook naar scholen en evenementen om daar te laten zien hoe verzuiveling in zijn werk gaat. Dit zorgt voor een transparante keten en verwaarding van de Delflandse melk.

Over vijf jaar wordt de biologische melk van Midden-Delfland compleet lokaal verzuiveld, te beginnen met de mobiele installatie, op termijn met een vaste installatie met meer capaciteit. Ze bieden dan Blaarkopboter, Jerseyvla en MonBiliarde kaas.

Er wordt gezorgd voor een toegankelijke opstartfase voor meer bedrijven. Bij succes blijven ze ruimte geven aan transparantie, educatie en niche producten. De mobiele installatie wordt gebruikt als tussenstap naar een permanente locatie.

Omdat kaas zo'n ambacht vereist, zijn deze boeren op zoek naar iemand die met hart en ziel deze kaas voor hen kan maken. Het zou leuk zijn als diegene uit de stad komt, zodat op deze manier een mooie brug gelegd kan worden tussen stad en platteland.

Publicatiedatum: