Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Het is mooi om hier een rol in te kunnen spelen”

Duurzame landbouw begint bij de bodem

Tholen - Aast Agro bestaat volgend jaar alweer 110 jaar. Het bedrijf van Jos van de Aast heeft in mei 2017 zijn bedrijf in 2 secties opgesplitst. Het ene onderdeel is het vertrouwde AastAgro gebleven en het tweede onderdeel is Beterland geworden. Bij de laatste zijn alle onderdelen ondergebracht welke betrekking hebben op bodemverbetering voor duurzame landbouw. “Dit hebben we gedaan om onze klanten en dealers nog beter van dienst te kunnen zijn. Niet alleen de naam bedekt de lading beter, maar ook de specialisatie staat borg voor een sterkere rol en ondersteuning van de lokale dealer. Het is onze missie om de beste producten voor de scherpste prijs te leveren voor een beter functionerende bodem”, zo vertelt eigenaar Jos van de Aast.



Onafhankelijk platform

Jos stond afgelopen januari voor de eerste keer zelf met een stand op de Bio-beurs in Zwolle om de bezoekers kennis te laten maken met de producten van Beterland. “ Dit is heel goed bevallen, voorheen deden we dit niet omdat enkele van onze dealers er ook staan. Nu we met Beterland een onafhankelijk platform zijn, hebben we besloten er zelf te gaan staan. Dealers voelden zich ondersteund en het werd van alle kanten goed ontvangen, ook onszelf gaf het een goed gevoel”, aldus Jos.


Jos van de Aast met Beterland op de Bio-beurs in Zwolle


Beter en meer gewas en minder uitspoeling

Het zusterbedrijf van AastAgro importeert en distribueert producten waarmee de veehouder / landbouwer de randvoorwaarden waarbinnen zijn bodem en gewassen kunnen groeien, optimaliseert. “We bedienen niet alleen de Eko Sector, een deel van onze klanten is biologisch en het andere deel regulier. Het is onze eigen tekortkoming geweest dat we de laatste jaren de focus hadden op meer opbrengst. Aan uitspoeling hebben we nooit echt een prijskaartje aan gehangen, omdat het de boeren niet gelijk inzichtelijk geld kostte. Maar het wordt steeds belangrijker. Juist nu met de maatschappelijke discussie over hoe we met onze landbouw verder moeten, wordt dat onderdeel ontzettend belangrijk. Als wij met onze producten uitspoeling kunnen voorkomen, dan betekent dat voordeel voor de boeren: beter en meer gewas en minder uitspoeling”, licht Jos toe.



Klanten zien ombouwen

Beterland heeft dealers door heel Nederland en in een stukje van Duitsland. “Het is ons doel om de reguliere sector richting de Eko sector te kunnen krijgen. We hebben in het afgelopen jaar 4 tot 5 klanten zien ombouwen. Het is mooi om hier een rol in te kunnen spelen. Ik vind het nog mooier dan het ouderwetse voer verkopen. Het geeft veel meer voldoening. Je geeft de mensen een stuk visie mee èn een product waar ze die weg mee in kunnen slaan. Vooral middels lezingen in het hele land is Beterland bezig kennis over te dragen aan veehouders / landbouwers”, zo eindigt de ondernemer.

Voor meer informatie:
Jos van de Aast
Beterland
Molenbergstraat 28
7679 TS Langeveen
T: 0546-68 12 70
info@beterland.eu
www.beterland.eu