Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Chickapea lanceert biologische en vegan 'mac & cheese'

Het Canadese pasta bedrijf Chickpea gaat een nieuwe lijn van gezonde veganistische macaroni met kaas introduceren op de Amerikaanse markt.

Chickpea is ervan overtuigd dat gezondheid en gemak elkaar niet hoeven uit te sluiten en dat ook smaak hierbij niet in het geding hoeft te komen. "We houden allemaal van pasta! Het is smaakvol, veelzijdig en leuk!," zo staat op de website van Chickapea geschreven. "Pasta is snel en gemakkelijk te koken, maar, laten we eerlijk zijn, het is niet het eerste dat in je opkomt als je denkt aan gezonde voeding. Tenminste, tot nu toe. Chickapea heeft een heerlijke pasta ontwikkeld die vol zit met proteïnen en vezels en die gemaakt is met uitsluitend biologische kikkererwten en linzen." 



De marketing manager van Chickapea, Kim Masin, aan Live Kindly: "Onze pasta lijn is [vegan] en binnenkort lanceren we ook nog een heerlijke romige macaroni."

In Canada en de VS worden veganistische producten steeds populairder. Een recent artikel va Food Revolution liet bijvoorbeeld weten dat veganisme in de VS met maar liefst 600% is toegenomen. Tussen 2014 en 2017 is het aantal mensen die zichzelf veganistisch noemen van 1% naar 6% gestegen.

In Canada neemt de interesse in veganisme ook toe. Aan het eind van vorig jaar werd gemeld dat "veganistische voeding" de meest gezochte term op Google in heel Canada was. Het meest opgezochte recept was bovendien veganistische macaroni met kaas.

De vegan Chickapea pasta producten bouwen op de groeiende trend van het gebruik van bonen en erwten om proteïnen en vezels aan voedingsproducten toe te voegen, variërend van pasta, tussendoortjes, tot zelfs desserts. De pasta van Chickapea wordt gemaakt van biologische rode linzen en biologische kikkererwten en is beschikbaar in verschillende varianten. De producten bevatten bovendien 19 gram proteïnen en 8 gram vezels.

Bron: Live Kindly (Charlotte Pointing)
Publicatiedatum: