Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge koffiehandelaar vlucht met exclusieve koffie uit Jemen

Op vrijdag 2 maart bezocht de jonge koffiehandelaar Mokhtar Alkhanshali (29) uit Jemen Boot Koffie in Baarn. In samenwerking met Boekhandel Den Boer en Boot Koffie werd het boek 'De Monnik van Mokka' gepresenteerd door de hoofdrolspeler zelf. De exclusieve koffie uit Jemen - met de hoogste koffiescore - werd persoonlijk door Barend Boot gebrand en kon uiteraard geproefd worden.

Vluchten met een koffer vol koffiebonen

In een klein houten bootje ontvluchtte koffiehandelaar Mokhtar Alkhanshali het recente oorlogsgeweld in Jemen. Zijn koffer was gevuld met koffiebonen en koerste naar de Verenigde Staten. Deze koffiebonen moesten het predicaat 'beste koffie van de wereld' krijgen. Op deze manier hoopt de jonge sociale ondernemer Jemen er weer bovenop te krijgen. In de Verenigde Staten haalde de koffie de hoogste score in de belangrijkste ranglijst van Coffee Review. Zijn moeilijke reis en het grote succes van de koffie groeiden in de media uit tot een heldenepos. Bij de populaire koffieketen Blue Bottle Coffee verdiepte Alkhanshali zich verder in koffie en toen ontmoette hij Willem Boot, de broer van Barend Boot.



Barend Boot: "Het gaat om een niet-gecertificeerde, maar wel biologische koffie. Deze koffie is één van de duurste ter wereld en schaars. Per 125 gram kost de koffie 45 euro inclusief BTW; per 250 gram 80 euro inclusief BTW. Hieruit haal je respectievelijk 20 of 40 kopjes. De prijs voor zo'n bijzondere koffie is dus per kopje zo'n 2 euro. Deze koffie is vanaf deze week te koop via onze website en in onze eigen Bootkoffiewinkel in Baarn en Koffiebar Boot/Branderij Amersfoort."

Alkhanshali bezoekt Boot Koffie

Mokhtar Alkhanshali, de hoofdpersoon van het pas verschenen boek De Monnik van Mokka, gaf in samenwerking met Boekhandel Den Boer een presentatie bij Boot Koffie. De jonge sociale ondernemer hoopt dat de koffieproductie Jemen helpt zicht te herstellen. "Koffie heeft het vermogen economische groei voor de lange termijn mogelijk te maken", zegt hij. Toch blijft Alkhanshali vooral de 'sociaal ondernemer', die zich zowel zorgen maakt over zijn handelswaar als over de boeren met wie hij zakendoet. De jonge koffieondernemer verstrekt zelfs microleningen en heeft een duidelijke missie: "Bij Jemen moet men straks niet denken aan oorlog, maar aan de beste koffie in de wereld."



Barend Boot: "Na het roosteren van deze bijzondere koffie uit Jemen ruik ik wat ik nog nooit eerder heb geroken: geuren van oosterse nootachtige gebakspasteitjes met pistache gesuikerd rood fruit erop. Verrukkelijk."

Voor meer informatie: barend@bootkoffie.nl en www.bootkoffie.nl
Publicatiedatum: