Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alnatura: Komt de bezorgservice eraan?

De stationaire detailhandel maakt zich in toenemende mate op voor een grote digitale verandering. Niemand kan vermoedelijk op lange termijn nog leven van een klantenkring buiten het internet. En hoewel Kaufland zojuist van haar bezorgserviceconcept heeft afgezien, blijft het onderwerp nog steeds relevant voor andere bedrijven. Zo ook voor Alnatura.

De mogelijkheden worden nog onderzocht

Voorheen moesten Alnatura-klanten de lokale vestigingen bezoeken om de producten van het bedrijf te kunnen kopen. Maar zelfs de populaire biologische markt ziet mogelijkheden op internet om een breder geheel te kunnen opzetten. Men wil daar bijvoorbeeld nu aan een testfase beginnen. Als onderdeel van deze fase zal Alnatura verder onderzoeken welke aanvullende aanbiedingen kunnen worden geïntroduceerd. Niet alleen het afhalen van eerder geplaatste online bestellingen is hier denkbaar, maar ook een bezorgservice die aankopen bij de klant brengt.

Geen centrale leverdienst meer

Er bestaat al een onlineshop van Alnatura, waarvan het logistieke concept tot nu toe echter is gebaseerd op een centraal magazijn. Klanten moeten daarom mogelijk langer wachten op bestellingen. Dit zou in de toekomst moeten veranderen doordat bestellingen van klanten in elk filiaal worden verwerkt en van daaruit bezorgd. Het gewenste doel is om leveringen op de dag van de bestelling uit te voeren. Wanneer Alnatura deze plannen volledig in de praktijk zal kunnen omzetten is echter nog niet geheel duidelijk.

Bron: Offline Einkaufen

Publicatiedatum: