Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka verbant 160 Nestlé producten uit de schappen

Edeka is het niet eens met Nestlé over prijzen en leveringsvoorwaarden. Nu neemt de producent zijn toevlucht tot een drastisch maatregel en verbant hij producten uit de schappen.

Edeka boycot Nestlé-producten

Veel klanten zullen geïrriteerd zijn als ze maandag in een Edeka-supermarkt op zoek zijn naar hun favoriete producten: veel producten van de Zwitserse levensmiddelenfabrikant Nestlé liggen dan waarschijnlijk niet meer in de schappen. Zoals het vakblad Lebensmittel Zeitung vermeldt, zal de inkoopgroep Agecore goederen van Nestlé boycotten.

Maggi, Wagner en ook Vittel horen bij Nestlé

Naast Edeka omvat de samenwerking ook het Franse concern Intermarché en de Zwitserse handelaar Coop. Volgens het tijdschrift worden 160 producten getroffen door de boycot: onder andere Maggi-kruiden, Wagner-pizza's en mineraalwater van Vittel. Daarachter zit het blad Lebensmittel Zeitung vanwege een strijd voor betere voorwaarden. Agecore is boos dat Nestlé zijn producten voor lagere prijzen aan andere handelaren verkoopt. Volgens de folder heeft Edeka zijn handelaren al geïnformeerd over de producten die ze kunnen gebruiken om Nestlé-producten in het schap te vervangen. Andere producten zoals Thomy saladedressings moeten zo snel mogelijk worden verkocht met grote kortingen.

Edeka heeft een jaar geleden Mars-producten verbannen

Het is niet de eerste keer dat er zoiets gebeurt: ongeveer in april vorig jaar heeft Edeka als gevolg van onenigheid over leveringsvoorwaarden en prijzen de producten van levensmiddelenconcern Mars uit zijn schappen verbannen. Het ging daarbij niet alleen om de chocoladerepen met dezelfde naam, maar ook de diervoedingsmerken Whiskas en Frolic. Twee jaar geleden zorgde ondenigheid tussen het drogisterijconcern dm en het biologische bedrijf Alnatura voor ophef: dm sloot geleidelijk producten van het biologische voedingsmiddelenmerk buiten. Daarachter school onenigheid over handelsmerkrechten en leveranciers. In plaats van gierst, rijst of jam van het merk Alnatura kwamen er producten van het eigen biologische merk van dm in de schappen. Alnatura moest net als Edeka en Drogisterij Müller op zoek naar nieuwe verkooppartners.

Bron: Augsburger Allgemeine
Publicatiedatum: