Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We zijn hier heel blij mee en trots op"
EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’

Tholen - Twee weken geleden heeft de Wasvenboerderij het officiële EKO-keurmerk ontvangen. "We zijn hier heel blij mee en trots op, het heeft best wat voeten in de aarde om deze te mogen ontvangen", zo vertelt Bart Sanders. Om het te vieren heeft de bakkerij 'blije biologische worstenbroodjes' gebakken. "Het vlees in ons worstenbroodje komt van de Blije Big, een biologische Eindhovense varkensboerderij, zo zijn we op de naam van het broodje gekomen. We hebben het broodje ook een ronding gegeven, zodat het doet denken aan een 'smiley'. De klanten reageren er positief op en vinden het een lekker broodje, deze komt dan ook vast in ons assortiment", aldus Bart Sanders.



Niet alleen een bakkerij

De bakkerij heeft voorheen ook overwegend biologisch gebakken. "Nu mogen we het keurmerk echt uitdragen en dat is mooi, maar voor de klanten verandert er dus niet veel", vult Bart aan. De Wasvenboerderij heeft naast een bakkerij ook een winkel, gasterij (restaurant), koffiebranderij en een tuinderij. Hier werken vakmensen en zorgprofessionals samen met vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking.



Mooie ontwikkelingen

Bart laat ook weten dat er momenteel vanuit restaurants ook  interesse is om zowel brood, koffie als groenten af te nemen en ook zijn ze in gesprek met een bio-supermarkt. Niet alleen het brood, maar ook de koffie heeft het EKO-keurmerk ontvangen. "Het zijn allemaal mooie ontwikkelingen en straks wanneer het terras ook weer opengaat zal deze naamsbekendheid alleen maar groter worden", zo eindigt Bart.

Voor meer informatie:
Bart Sanders
't Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven
www.wasven.nl

Publicatiedatum: 23-2-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *