Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




"We zijn hier heel blij mee en trots op"
EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’

Tholen - Twee weken geleden heeft de Wasvenboerderij het officiële EKO-keurmerk ontvangen. "We zijn hier heel blij mee en trots op, het heeft best wat voeten in de aarde om deze te mogen ontvangen", zo vertelt Bart Sanders. Om het te vieren heeft de bakkerij 'blije biologische worstenbroodjes' gebakken. "Het vlees in ons worstenbroodje komt van de Blije Big, een biologische Eindhovense varkensboerderij, zo zijn we op de naam van het broodje gekomen. We hebben het broodje ook een ronding gegeven, zodat het doet denken aan een 'smiley'. De klanten reageren er positief op en vinden het een lekker broodje, deze komt dan ook vast in ons assortiment", aldus Bart Sanders.



Niet alleen een bakkerij

De bakkerij heeft voorheen ook overwegend biologisch gebakken. "Nu mogen we het keurmerk echt uitdragen en dat is mooi, maar voor de klanten verandert er dus niet veel", vult Bart aan. De Wasvenboerderij heeft naast een bakkerij ook een winkel, gasterij (restaurant), koffiebranderij en een tuinderij. Hier werken vakmensen en zorgprofessionals samen met vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking.



Mooie ontwikkelingen

Bart laat ook weten dat er momenteel vanuit restaurants ook  interesse is om zowel brood, koffie als groenten af te nemen en ook zijn ze in gesprek met een bio-supermarkt. Niet alleen het brood, maar ook de koffie heeft het EKO-keurmerk ontvangen. "Het zijn allemaal mooie ontwikkelingen en straks wanneer het terras ook weer opengaat zal deze naamsbekendheid alleen maar groter worden", zo eindigt Bart.

Voor meer informatie:
Bart Sanders
't Wasven
Celebeslaan 30
5641 AG Eindhoven
www.wasven.nl

Publicatiedatum: 23-2-2018
Auteur: Ellis Tichem
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd
14-5-2018 'De Twee Gebroeders' vertellen over bio-meel tijdens landelijke molendag
14-5-2018 "Geur van versgebakken brood stimuleert niet tot aankoop"
1-5-2018 Le Bonbon Franc nu Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Renkumse Molen Skal-gecertificeerd
30-4-2018 Eerste bio-baktarwe sinds jaren in Friesland verbouwd
20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *