Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Real Organic Project protesteert met 'plus'-label

De afgelopen week is in de Verenigde Staten het 'Real Organic Project' van start gegaan. De initiatiefnemers van dit project willen het zogenaamde 'Add-On'-label gaan introduceren. De USDA-certificering zal hierbij als basis dienen. maar het zal een klein aantal kritische aanvullende eisen hebben. "Hiermee onderscheiden we ons van de CAFO's, HYDRO's en valsspelende importeurs die momenteel USDA-gescertificeerd zijn", vertellen de iniatiatiefnemers in een update-nieuwsbrief.

Het project is uit protest ontstaan. Aan het project nemen Amerikaanse bio-boeren deel die het niet eens zijn met de ontwikkeling van de biologische regelgeving vanuit de Amerikaanse overheid. Zij zijn van mening dat er verschillende praktijken zijn toegestaan die in hun ogen niet bij de bio-landbouw passen. Voorbeelden zijn de mogelijkheid om op substraat te telen en het gebrek aan regels omtrent het houden van biologische dieren.

Het Real Organic Project bestaat uit een groeide groep boeren en consumenten en het zal er alles aan doen om de echte biologische landbouw te ondersteunen. De groep is voortgekomen uit verschillende bijeenkomsten van boeren in Vermont die niet meer achter het USDA-label kunnen staan. Het starten van een nieuw label is niet eenvoudig, maar ze zien geen andere uitweg meer. De kleine groep uit Vermont is snel uitgegroeid tot een groep met vertegenwoordigers uit het hele land."

Voor meer informatie: www.realorganicproject.org
Publicatiedatum: