Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gemaakt van de hele maïskorrel"

Nieuw: Stone ground tortilla's

Tholen - Stone ground tortilla's zijn de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Trafo. "Dit product was nog niet in onze range verkrijgbaar. We zijn dan ook erg verheugd dit product te kunnen presenteren. De reacties op de BIOFACH waren zeer positief", vertelt Jelmer Daniels namens de in Wolvega gevestigde producent FZ Organic Food. De Stone ground tortilla's zijn in drie smaken verkrijgbaar: Sea Salt, Paprika en Sour Cream.



Jelmer meent dat het meest bijzondere aan de Stone ground tortilla's het productieproces is. "Deze tortilla's worden gemaakt van de hele maïskorrel, daardoor krijgen ze een volle smaak en zijn ze luchtig met een goede bite. De maïskorrels worden eerst gekookt en vervolgens op traditionele wijze tot pulp gemalen. De driehoekjes die daaruit gestanst worden gaan daarna de frituur in. Voor het frituren gebruiken we biologische zonnebloemolie." De naam 'Stone ground tortilla's' is volgens hem te herleiden naar het feit dat de maïskorrels met de molensteen gemalen worden.
 

Bjorn Andringa op de BIOFACH vorige week, met in zijn handen de Sour Cream en Sea Salt-variant.

Er is bewust voor gekozen om na de Hummus Chips ook deze nieuwe producten te voorzien van een composteerbare verpakking die gemaakt is van hernieuwbare materialen (ontwikkeld in samenwerking met Bio4Pack). "Dit willen we met meer van onze producten doen. Waar het kan willen we plastic uitbannen en deze lijn gaan we dus zeker doorzetten en onder de aandacht brengen met #NoPlastic. Hiermee voldoen we meteen aan de wensen van onze leveranciers."
 

De andere nieuwkomers. Links de Seasalt en rechts de Arabian Spices.

De Stone ground tortilla's zijn overigens niet de enige nieuwkomers in de Trafo-range. "We hebben ook twee varianten Linzenchips ontwikkeld. Naast de Sea salt-variant, waarbij de smaak van de linzen goed te proeven is, bieden we met Arabian Spices ook een verrassende smaak. We krijgen erg goede reacties op deze bijzondere smaak."

Voor meer informatie:

Jelmer Daniels
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
jelmer@fzorganicfood.com
www.fzorganicfood.com