Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten eten is kinderspel

Tholen - Phaedra Mensen is de oprichtster van Spoony. Ze is ondernemer en moeder van drie jonge dochters. "Als moeder weet ik hoe moeilijk het kan zijn om kinderen voldoende verse groeten te laten eten. Natuurlijk kom ik in aanraking met andere moeders die tegen hetzelfde probleem aanlopen. Ik werd geraakt door het gegeven dat in Nederland maar één procent van de kinderen genoeg groenten eet, terwijl het aantal kinderen met overgewicht en obesitas al jaren groeit. Groenten eten is zo belangrijk, het barst van de vitaminen en vezels en is een heerlijke maagvuller met weinig calorieën", zo begint Phaedra.

Kinderen spelenderwijs leren eten

"Er is zoveel kennis over hoe je kinderen kunt verleiden om producten te laten kopen of eten. Helaas wordt die kennis door de voedingsindustrie vooral toegepast op ongezonde producten, vol vet, suiker en zout. Tijd voor een product dat al die kennis inzet om onze kinderen met een grote lach aan de groenten te krijgen. We weten allemaal dat kinderen het beste spelenderwijs leren. Zo ben ik op het idee gekomen om het eten van groenten te combineren met het spelen van een spelletje of een verpakking die kinderen maximaal aanspreekt. Als we gezond eten gewoon leuk maken ontstaat er ineens een positieve 'vibe' rondom het eten van groenten. Met een lach worden nieuwe smaken geproefd en vliegen volle lepels vitaminen naar binnen", aldus Phaedra.

 

Gezonde biologische soep

De soep van Spoony zit vol verse biologische groenten. Phaedra vervolgt "We doen er heel weinig water bij, zodat één bord soep het merendeel van de dagelijkse benodigde groenten bevat, bij sommige smaken is dit zelfs 100 procent. We gebruiken geen rare houdbaarheid trucs en wordt de soep gewoon gekookt zoals thuis en dan direct diepgevroren in plaats van steriliseren. Hierdoor is de soep minder lang houdbaar, maar worden smaak en vitaminen maximaal behouden. Ook voegen we geen suiker, E-nummers, transvetten of andere onzin toe. Hij is vegetarisch én we doen er veel minder zout in, door de vele verse groenten is de soep toch heerlijk op smaak."


Spoony

Spoony is het gezicht op alle verpakkingen en dus voor kinderen heel herkenbaar.
Er zijn vier verschillende smaken soep:
  • Spoony ratel rood – soep van biologische trostomaten, paprika en basilicum
  • Spoony orakel oranje – soep van biologische wortelen en paprika
  • Spoony gniffel groen – soep van biologische venkel en doperwten
  • Spoony rocky rood - soep van rode linzen, tomaal, paprika en wortel


Door niet de groenten te benoemen op de verpakking is het toegankelijk voor kinderen. De soepen zijn op 2 verschillende manieren verkrijgbaar: Spoony spelletjes soep, de naam zegt het al er is een spel aan toegevoegd. En Spoony slurp soep, dit is de soep in de meeneem verpakking voor onderweg. Daarnaast zijn er, speciaal voor de buitenschoolse opvang, grootverpakkingen ontwikkeld voor de spelletjes soep. De spelletjes zijn laagdrempelig en levert op deze manier de begeleidsters van de opvang geen extra werk op. “De reacties zijn heel positief van zowel de kinderen als de ouders, en ook van de buitenschoolse opvang vestigingen, dus dat is leuk! We zijn nog de laatste puntjes op de i aan het zetten op de website, zodat de soep voor iedereen makkelijk online te bestellen is. Maar het gaat al heel goed en daar ben ik heel blij mee”, zo eindigt Phaedra.
 
Voor meer informatie:
Spoony
Phaedra Mensen
T: 06-5372 5971
E: phaedra@spoony.nl
W: www.spoony.nl