Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voorkomen dat ons bedrijf in gangbare handen overgaat"

Haast geboden bij overname Hansketien

Tholen - Peter Govers en Ina Eleveld zijn al langere tijd op zoek naar geschikte opvolgers voor hun bedrijf Hansketien. Geitenboerderij Hansketien in Mantinge maakt al zo'n 30 jaar biologische Grie, een Griekse saladekaas. "Helaas is deze zoektocht al een aantal keer gestrand, maar we denken nu de geschikte kandidaten gevonden te hebben en willen ze graag in het zadel helpen. Dit om te voorkomen dat ons bedrijf in gangbare handen over moet gaan", vertelt Ina.



Monique Hospers-Brands geeft aan dat zij samen met Liesbeth Brands-Hospers en Martijn Stam het bedrijf maar wat graag over wil nemen. "Wij kwamen er op de Bio-beurs achter dat Peter en Ina nog altijd op zoek waren naar geschikte opvolgers. Wij waren in de veronderstelling dat dit al gelukt was, maar dit bleek niet het geval. Omdat begin maart als einddatum is gesteld waarop duidelijkheid naar anderen verschaft zal worden, is er de nodige haast bij geboden. Dus hebben wij in twee weken tijd een compleet bedrijfsplan geschreven en een begroting opgesteld. We zijn nu bezig om de financiering van deze overname rond te krijgen. Daarom zijn we naarstig op zoek naar andere bronnen om aan het benodigde startkapitaal te komen."



Monique, Liesbeth en Martijn willen het bedrijf overnemen en verder ontwikkelen. Ze zullen het bedrijf in zijn huidige vorm voortzetten en van daaruit verder gaan. De geproduceerde melk zal verwerkt worden tot Grie en het vlees van geitenbokjes blijft ook in het assortiment. Ook willen ze investeren in het contact met consumenten en andere bezoekers, zodat zij de verbinding met hun eigen voeding kunnen ervaren. Daarnaast gaat Hansketien ruimte bieden aan mensen die een beschermde werkplek nodig hebben. Alle drie de opvolgers brengen volgens Monique de benodigde ervaring met zich mee: "De een heeft ervaring in de landbouw, zuivel, geitenhouderij en de zorg, de ander in landbouwkundig onderzoek en ook ervaring in de zorg gecombineerd met zuivelverwerking sluit mooi aan. Dit combineert dus goed met onze plannen. Hansketien is gewoon een prachtige plek voor ons. De banken zijn positief, maar we kunnen zelf maar een deel van het benodigde startkapitaal inbrengen. Daarom zijn we een crowdfundingcampagne gestart."

Klik hier voor meer informatie over de plannen en de campagne.

Voor meer informatie: liesbeth_brands@hotmail.com, www.hansketien.nl