Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsverdrag Peru-EU geeft impuls aan export 'superfoods'

In het kader van de vijfde verjaardag van het vrijhandelsakkoord tussen de EU, Colombia en Peru hebben leden van het Europese Parlement onlangs een bezoek aan Peru gebracht. Vorig jaar bereikte de waarde van de handel tussen Peru en de EU zo'n €8 miljard, waarvan €4,8 miljard betrekking had op de Peruaanse export, meldt Diego Mellado, EU-ambassadeur in Peru. Telers van 'superfoods' zoals quinoa, Hass avocado's en blauwe bessen kwamen gedurende deze eerste vijf jaar als grootste groeiers uit de bus. 

Sinds maart 2013 bestond 39% van de Peruaanse export naar de EU uit niet-traditionele categorieën, waartoe ook 'superfoods' behoren. De laatste vijf jaar zijn zo'n 2.300 Peruaanse bedrijven gestart met de export naar de EU. In ongeveer 85% van de gevallen gaat het om kleine of middelgrote ondernemingen.

Volgens laht.com is Ecoandino één van deze bedrijven. Het bedrijf exporteert biologische superfoods uit Peru en het Amazonegebied naar Europa. Dankzij het vrijhandelsverdrag heeft Ecoandino haar bereik kunnen vergroten en inmiddels exporteert het haar producten naar 15 landen in Europa. 

Publicatiedatum: