Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koeien in Rotstergaast 24 februari al naar buiten

Het is bijna zover. Zaterdag 24 februari gaan de Jerseykoeien van Bartele en Rianne Holtrop in Rotstergaast weer de weilanden in. "Dit is bijzonder vroeg voor de tijd van het jaar. Toch denken we dat dit zal bijdragen aan de natuurinclusieve visie die wij op onze boerderij nastreven", zo licht Bartele Holtrop toe.

Het stel probeert een boerderij te creëren welke 1000 jaar kan bestaan. Dat doen ze door vooral de dieren voorop in de kringloop te zetten. "De koeien grazen het gras en de kippen scharrelen achter de koeien aan om de mest te verspreiden. Simpelweg door hun instinct te volgen", geeft Bart aan.



Vorig jaar werd dit evenement ontzettend goed bezocht. "Het is een soort start van het nieuwe jaar", vertelt Rianne Holtrop. "Mensen vinden het fijn om op deze manier bij het boerenleven betrokken te worden. Ook dit jaar loopt het evenement al storm op facebook. Er zijn al meer dan 240 mensen geïnteresseerd, we hopen op goed weer maar volgens de buienradar moet dat goed komen. Nog een weekje hard werken en veel yoghurt maken, dan komt alles goed", besluit ze.

Voor meer informatie:

Bartele en Rianne Holtrop
Boer Bart
Schoterweg 26
Rotstergaast
06 54602041
bart@boerbart.nl
www.boerbart.nl 
Publicatiedatum: