Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

30% van de Amerikaanse huishoudens koopt biologische voeding

30 procent van de Amerikaanse huishoudens koopt nu biologischevoeding volgens een nieuw rapport van Package Facts. De hoeveelheidconsumenten die specifiek biologische of natuurlijke voedingsproductenuitzoeken, is de laatste zeven jaar met vijf procent gestegen tot ook bijna 30 procent.

Het rapport zegt dat veel Amerikaanse consumentennatuurlijke en biologische voeding 'gezonder, smaakvoller of voedzamer' vindendan conventionele voeding. Een rapport dat onlangs gepubliceerd is door deuniversiteit van Kent bevestigt deze bevindingen en meldt dat de meeste mensenbiologische voeding kopen omdat dit gezonder en smaakvoller is en niet ombijvoorbeeld ethische of milieu redenen.

Biologische versproducten zijn het meest aanwezig inAmerikaanse huishoudens: 34 procent hiervan is fruit en 31 procent zijn groenten. NattSeeley, de directeur van Het Organic Produce Network, zegt dat biologischeverse producten een goede manier zijn om consumenten ook andere biologischevoedingsmiddelen te laten ontdekken.

Het rapport meldt ook dat biologische eieren door 30 procent van deAmerikaanse huishoudens gekocht wordt, terwijl dit bij biologische melk vijftien procent is.Het wordt voor consumenten ook steeds belangrijker om biologische van dierenafkomstige producten te kopen als gevolg van bezorgdheid overvoedselveiligheid in de veesector zoals door gebruik van groeihormonen ofantibiotica.

Hetrapport, genaamd 'The Organic and Clean Label Food Consumer in the U.S.', issamengesteld door middel van data van de Packaged Facts National ConsumerSurveys en Simmons Profile Reports.

Andere rapporten stellen overigens dat biologische productenin nog meer Amerikaanse huishoudens aanwezig zijn: een rapport dat vorig jaarapril door de Organic Trade Association is gepubliceerd, schrijft dat er in 82 procentvan de huishoudens biologische voeding aanwezig is.

De biologische voedingssector heeft op dit moment een waardevan $43 miljard (€34,6 miljard) in de Verenigde Staten en $77,4 miljard (€62,2 miljard) wereldwijd. Een rapportdat vorig jaar door Grand View Research is gepubliceerd schat dat dewereldwijde biologische voedingsmarkt in 2025 maar liefst $320,5 miljard (€257,6 miljard) waardzal zijn.

Bron:Organic Authority
Publicatiedatum: