Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Van 3 t/m 11 maart
Belgische campagne voor biologische graanproducten

BioForum Vlaanderen start met Bio Mijn Natuur (de consumententak) op 3 maart een campagne om biologische graanproducten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. De campagne loopt tot en met 11 maart. Gezicht van de promotieweek wordt Dieter Coppens. Hij laat zien hoe ambachtelijk bio-brood gemaakt wordt. 
  

Dieter Coppens, fan van bio

Dieter Coppens ging voor de ketenorganisatie op bezoek bij bio-bakker Ward Verheyen en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk bio-brood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars. Dieter was te spreken over de toekomstgerichte aanpak van bio: "Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu. Bio lijkt me de beste manier om in de toekomst door te kunnen gaan met puur en eerlijk eten."

Inspiratie

Op de website www.biomijnnatuur.be kunnen consumenten vanaf 21 februari lezen wat Dieter zo bijzonder vindt aan bio. Op de website verschijnen vervolgens verschillende portretten van ondernemers (van graanteler tot koekjesfabrikant), recepten en agendapunten vol biologische uitstapjes, elk erop gericht om de consument ertoe te bewegen langs open dagen en bio-winkels te gaan. 

Informatie

Welke additieven mag de bio-sector gebruiken in koekjes of in brood? Welke granen bestaan er in bio en welke zijn glutenvrij? Wordt biologische bloem gebleekt? Worden er meer mycotoxines gevonden in biologische granen dan in gangbare? Met welk graan kan ik rijst of couscous makkelijk vervangen? Wat is zuurdesem eigenlijk? Is brood altijd vegetarisch? Waar koop ik bio-brood en hoe ben ik zeker dat ik bio-brood koop? Hoe lang moet je spelt koken? Waarom zou ik biologische pizza kopen? Op al deze vragen wordt tijdens de campagne uitgebreid ingegaan.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: 14-2-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-7-2018 Bio-koekjes voor Nijmeegse Vierdaagse
18-7-2018 "Mijn taarten wonnen aan smaak door de biologische ingrediënten"
12-7-2018 Farm Brothers klaar voor verdere groei
10-7-2018 Eko Bakkerij Bolhuis zoekt met spoed bakker voor langere tijd
9-7-2018 Bauke Mollema eet alleen nog biologisch
2-7-2018 Flietermolen zoekt bio-bakkers na ingebruikname nieuwe molenstenen
28-6-2018 Nieuw: Naakte Haver Brood
25-6-2018 Gerard Hardeman wint eerste Nationale Zuurdesemproeverij
20-6-2018 VS: Arnold, Brownberry en Oroweat brood introduceren nieuwe biologische lijn
19-6-2018 Van zorg tot brood en natuurbeheer
15-6-2018 Plannen voor bio-bakkerij in Dominicanessenklooster
15-6-2018 Frank hoopt dat zijn biologische stoet als warme broodjes over de toonbank gaan
14-6-2018 Bio-bakker Gerard Hardeman te gast bij Oké FM
4-6-2018 Nieuw: Goudse kaasbolletjes met komijn
4-6-2018 "Enthousiast na proeven van deze Nieuw-Zeelandse lekkernij"
28-5-2018 De Veldkeuken gaat verbouwen
25-5-2018 Nu ook speltpita's
18-5-2018 Biologische rawfood crackers ontstaan uit zoektocht naar oplossing allergie
15-5-2018 Driekant en EKO-keurmerk in RTL7-programma Greenproject
14-5-2018 Minder deelnemers voor duurzame taartenbakwedstrijd

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *