Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Van 3 t/m 11 maart
Belgische campagne voor biologische graanproducten

BioForum Vlaanderen start met Bio Mijn Natuur (de consumententak) op 3 maart een campagne om biologische graanproducten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. De campagne loopt tot en met 11 maart. Gezicht van de promotieweek wordt Dieter Coppens. Hij laat zien hoe ambachtelijk bio-brood gemaakt wordt. 
  

Dieter Coppens, fan van bio

Dieter Coppens ging voor de ketenorganisatie op bezoek bij bio-bakker Ward Verheyen en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk bio-brood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars. Dieter was te spreken over de toekomstgerichte aanpak van bio: "Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu. Bio lijkt me de beste manier om in de toekomst door te kunnen gaan met puur en eerlijk eten."

Inspiratie

Op de website www.biomijnnatuur.be kunnen consumenten vanaf 21 februari lezen wat Dieter zo bijzonder vindt aan bio. Op de website verschijnen vervolgens verschillende portretten van ondernemers (van graanteler tot koekjesfabrikant), recepten en agendapunten vol biologische uitstapjes, elk erop gericht om de consument ertoe te bewegen langs open dagen en bio-winkels te gaan. 

Informatie

Welke additieven mag de bio-sector gebruiken in koekjes of in brood? Welke granen bestaan er in bio en welke zijn glutenvrij? Wordt biologische bloem gebleekt? Worden er meer mycotoxines gevonden in biologische granen dan in gangbare? Met welk graan kan ik rijst of couscous makkelijk vervangen? Wat is zuurdesem eigenlijk? Is brood altijd vegetarisch? Waar koop ik bio-brood en hoe ben ik zeker dat ik bio-brood koop? Hoe lang moet je spelt koken? Waarom zou ik biologische pizza kopen? Op al deze vragen wordt tijdens de campagne uitgebreid ingegaan.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: 14-2-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling
17-11-2017 Exclusief in BelgiŽ: bio-marsepein van HygiŽna
16-11-2017 Bakkerij Hardeman heet nu 'Gerard & Suus'
10-11-2017 Bezorgservice Bready: brood 's nachts besteld, 's ochtends in huis
9-11-2017 Nieuw: biologische pompebledbroodjes uit Friesland
6-11-2017 Nieuw bij Natudis: Ranson Bierbroodmixen
3-11-2017 Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis
12-10-2017 Twee Great Taste Awards voor bio-kaasbiscuits Buiteman
27-9-2017 Voormalige natuurvoedingswinkelier begint banketservice
25-9-2017 Afbakbroodjes en baguettes nieuw merk Slooow in het schap
21-8-2017 Mobiele houtoven: geen ambacht, maar kleinkunst
18-8-2017 Oogst bio-granen bijna afgerond
9-8-2017 Nieuw: gluten- en suikervrije bakmixen van Nutridia
8-8-2017 De Picknick-Kar is klaar voor markten en evenementen

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *