Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Van 3 t/m 11 maart
Belgische campagne voor biologische graanproducten

BioForum Vlaanderen start met Bio Mijn Natuur (de consumententak) op 3 maart een campagne om biologische graanproducten bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. De campagne loopt tot en met 11 maart. Gezicht van de promotieweek wordt Dieter Coppens. Hij laat zien hoe ambachtelijk bio-brood gemaakt wordt. 
  

Dieter Coppens, fan van bio

Dieter Coppens ging voor de ketenorganisatie op bezoek bij bio-bakker Ward Verheyen en was aangenaam verrast. Hij ontdekte er hoe Ward ambachtelijk bio-brood maakt met weinig meer dan granen, water en zout. Dus zonder vetten, suikers of andere broodverbeteraars. Dieter was te spreken over de toekomstgerichte aanpak van bio: "Ik vind bio niet enkel belangrijk omwille van mijn gezondheid en voor de smaak, maar zeker ook voor het milieu. Bio lijkt me de beste manier om in de toekomst door te kunnen gaan met puur en eerlijk eten."

Inspiratie

Op de website www.biomijnnatuur.be kunnen consumenten vanaf 21 februari lezen wat Dieter zo bijzonder vindt aan bio. Op de website verschijnen vervolgens verschillende portretten van ondernemers (van graanteler tot koekjesfabrikant), recepten en agendapunten vol biologische uitstapjes, elk erop gericht om de consument ertoe te bewegen langs open dagen en bio-winkels te gaan. 

Informatie

Welke additieven mag de bio-sector gebruiken in koekjes of in brood? Welke granen bestaan er in bio en welke zijn glutenvrij? Wordt biologische bloem gebleekt? Worden er meer mycotoxines gevonden in biologische granen dan in gangbare? Met welk graan kan ik rijst of couscous makkelijk vervangen? Wat is zuurdesem eigenlijk? Is brood altijd vegetarisch? Waar koop ik bio-brood en hoe ben ik zeker dat ik bio-brood koop? Hoe lang moet je spelt koken? Waarom zou ik biologische pizza kopen? Op al deze vragen wordt tijdens de campagne uitgebreid ingegaan.

Bron: Bio Mijn Natuur

Publicatiedatum: 14-2-2018

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

20-4-2018 Bakwedstrijd: biologische appeltaart
16-4-2018 Pré Pain heeft uitbreidingsplannen
12-4-2018 "Biologisch brood kan ook echt lekker en betaalbaar zijn"
9-4-2018 Tritordeum bereikt ook bakkersopleiding
5-4-2018 Broer en zus bakken bio-biscuits
26-3-2018 Nieuw: raw psylliumvezels
23-3-2018 Prins Harry en Meghan Markle kiezen voor biologische bruidstaart
14-3-2018 'Jenneke bakt lekkernijen 100% biologisch'
12-3-2018 Samenwerking verbetert communicatie over bio-bakgraan
6-3-2018 "Ik kan uitslapen doordat mijn deeg 16 uur moet rijzen"
1-3-2018 Marlies Billens: "Goede biologische olijfolie werkt prima als broodverbeteraar"
28-2-2018 Wat bio-brood biologisch maakt
23-2-2018 EKO-keurmerk wordt gevierd met het ‘blije biologische worstenbroodje’
12-2-2018 Omzetgroei met dubbele cijfers voor Trek en Bear
30-1-2018 Oldenheimer: 100% volkomen volkoren zuurdesembrood
26-1-2018 Wessanen focust op verantwoorde tussendoortjes
22-12-2017 Cannabis Burger bij Burgerbar Ter Marsch & Co
8-12-2017 Biologische speculaas het hele jaar door
4-12-2017 Thedinghsweert koekjes - met zorg gebakken
1-12-2017 Bietenbrownie en wortelmuffin tegen voedselverspilling

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *