Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Agrico bouwt aardappelkwaliteitscentrum

Agrico is gestart met de bouw van een kwaliteitscentrum voor het monitoren van de kwaliteit en vitaliteit van haar aardappelen. Het centrum wordt gebouwd op een kavel op industrieterrein de Munt in Emmeloord, vlakbij het hoofdkantoor. Gisteren is de eerste paal van het centrum de grond ingegaan.


Viering van de start van de bouw.

De aardappelcoöperatie heeft betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om de kwaliteit van haar aardappelen beter te kunnen monitoren bouwt Agrico daarom een kwaliteitscentrum. In dit centrum kunnen op efficiënte wijze controles worden uitgevoerd die de coöperatie meer inzicht geven in de kwaliteit en vooral vitaliteit van haar aardappelen. 


Impressie van het kwaliteitscentrum. 

In het kwaliteitscentrum komen klimaatkamers waar de aardappelen onder andere worden verwarmd. Op basis hiervan kan worden geanalyseerd hoe verschillende rassen zich over langere tijd kwalitatief houden. Deze informatie helpt Agrico bij het bepalen van de juiste bestemming voor iedere partij en draagt bij aan het garanderen van de kwaliteit aan de afnemers. Alle relevante onderzoeksdata wordt in het centrum vastgelegd door gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Deze data geeft inzicht in de kwaliteit van alle partijen die vermarkt worden door Agrico en wordt daarnaast gebruikt om de teelt en opslag van de aardappelen te optimaliseren. 

Het kwaliteitscentrum moet resulteren in een verhoging van de kwaliteit en afzet van Agrico. De bouw van het centrum wordt naar verwachting in het najaar van 2018 afgerond.

Voor meer informatie: www.agrico.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018