Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blauwe aardappel trend van 2018?

"Lokaal Beiers bio-product steeds belangrijker verkoopargument"

Lokale en biologische producten winnen sinds enkele jaren duidelijk aan populariteit. Vooral in Beieren hecht de consument waarde aan de lokale biologisch geteelde van producten. De firma Johann Koch heeft zich echter ten doel gesteld om niet alleen het alledaagse productpalet, maar ook unieke producten op de markt te brengen. Op Fruit Logistica presenteerde het onder andere blauwe aardappelen en lokaal geteelde zoete aardappelen.

Tot nu toe heeft niemand geprobeerd om zoete aardappelen in Duitsland te telen, aangezien de weersomstandigheden in de gebruikelijke teeltgebieden zoals de VS en Spanje veel warmer zijn. Niet zonder reden twijfelde ook eigenaar Robert Koch zelf of de teeltprocedure echt zou functioneren. "Het gaat natuurlijk om een kwetsbaar product dat men op geen enkele manier met normale aardappelen kan vergelijken. Desondanks passen de groeiomstandigheden heel goed. De testteelt bracht een oede kwaliteit naar voren en dit ondanks biologische teelt.



Dragende zuilen
De volgende expansiestap is nu om ook de retail en de consumenten voor de zoete aardappelen te winnen. Dat geldt echter ook voor de zogenaamde blauwe Sankt Galler, een oeroud aardappelras dat lange tijd vergeten was en nu weer herontdekt wordt. Vanwege de kleur en de goede smaak wordt de aardappel heel goed ontvangen door de klanten. Men overweegt momenteel dan ook of een uitbreiding van het areaal mogelijk is. Volgens Robert heeft dit succes niet in de laatste plaats te maken met het kwaliteitskeurmerk 'Geprüfte Qualität aus Bayern' (gecontroleerde kwaliteit uit Bayern). 



"De Beierse herkomst wordt zeer gewaardeerd door de consumenten en wordt daarmee dagelijks een groter verkoopargument. Ooit werd er gelachen om de lokale producten uit Beieren, maar momenteel is het een dragende zuil.'' Buiten de lokale herkomst wordt ook de biologische teeltwijze steeds belangrijker bij de groentenhandel. Veel producten die door Johann Koch e.K. op de markt worden gebracht zijn reeds biologisch gecertificeerd. De lokaliteit evenals de biologische teelt komen bij de zoete aardappelen mooi samen, benadrukt Robert.



Vijfde generatie

De firma Johann Koch e.K. is een volwaardig handelsbedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de branche. Het bedrijf wordt tegenwoordig door de vijfde generatie gerund en verkoopt een gemengd productpalet met niet alleen maar aardappelen en uien, maar bijvoorbeeld ook dadels uit Tunesië. Deze importproducten worden reeds in Noord-Afrika verpakt voordat ze in Duitsland naar de klanten gedistribueerd worden. "Ook voor dit exclusieve product neemt de belangstelling al sinds enkele jaren duidelijk toe", aldus eigenaar Robert Koch.


Verdere informatie:
Johann Koch e.K.
Eternitweg 17-19
86633 Neuburg a. d. Donau
T: 08431-67950
F: 08431-679599
Publicatiedatum: