Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Groeien zo hard, het is eigenlijk niet te bevatten"
Bio4Pack bouwt nieuw bedrijfspand in Nordhorn

Tholen - Bio4Pack gaat een nieuw bedrijfspand laten bouwen in Nordhorn. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in composteerbare verpakkingen is de afgelopen tijd zo snel gegroeid dat er dringend meer ruimte nodig is. Deze ruimte hebben ze gevonden in Nordhorn (direct over de grens bij Oldenzaal) en afgelopen vrijdag 9 februari is de overeenkomst met het bouwbedrijf D. Krings GmbH ondertekend. Patrick Gerritsen gaf in het najaar van 2017 in dit Biojournaal-artikel al aan dat een verhuizing noodzakelijk is. Patrick: "We zijn heel opgelucht en blij dat de overeenkomst een feit is. We groeien zo verschrikkelijk hard, het is eigenlijk niet te bevatten. De bouw gaat hopelijk deze maand al van start en we willen het nieuwe pand eind augustus betrekken."


De ondertekening van de overeenkomst, in aanwezigheid van burgemeester Thomas Berling van Nordhorn. Links aan tafel Patrick Gerritsen.

Hij vertelt dat het nieuwe pand vier keer zo groot zal zijn. "Hiermee kunnen we snel de volgende slag gaan maken. Niet alleen bio is sterk groeiende, maar ook de biobased verpakkingenbusiness is 'booming'. En onze verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar verder zal gaan groeien. We zijn ook bezig met een certificering voor BRC S&D-certificering voor het nieuwe pand."
Nominatie Packaging Award 2018

En van de producten van Bio4Pack is genomineerd voor een Packaging Award 2018. In de categorie 'Duurzaamheid' maakt de vers-vleesverpakking van Bio4Pack kans op deze award. De winnaar zal op 15 maart aanstaande bekend worden gemaakt. "Deze nominatie is de beloning voor jarenlang ontwikkelwerk. Toen we met Bio4Pack begonnen hadden we voornamelijk klanten die AGF-producten verpakken. Onze missie is echter om alle producten die in milieu-onvriendelijke verpakkingen worden verpakt, te verpakken in biobased en/of composteerbare verpakkingen. De laatste jaren zien we dan ook dat onze opdrachtgevers uit steeds meer verschillende branches komen, zoals producenten van koffie, chips en droge kruidenierswaren", aldus Patrick."Met het op de markt brengen van de composteerbare vers-vleesverpakking hebben we nu een milieuvriendelijk verpakkingsalternatief in een branche waarin we tot op heden nog niet actief waren. De ontwikkeling van de vers-vleesverpakking heeft de nodige tijd en het nodige geld gekost. We hadden te maken met zeer strenge eisen ten aanzien van de voedselveiligheid maar ook ten aanzien van de praktische verwerking op bestaande verpakkingsmachines. We zijn er uiteindelijk in geslaagd om aan alle (rand)voorwaarden te voldoen waardoor we nu een product hebben waarmee we een grote hoeveelheid milieubelastende verpakkingen kunnen gaan vervangen door een composteerbaar alternatief. We gaan echter niet op onze lauweren rusten. Zolang er nog onnodig veel verpakkingen worden gebruikt die vervaardigd worden uit fossiele grondstoffen, hebben wij nog een taak te verrichten."

Bio4Pack staat deze week met een extra grote stand in hal 5 op de BIOFACH in Neurenberg (stand 5-424).

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum: 12-2-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

  

Ander nieuws uit deze sector:

21-2-2018 Bio-afbreekbare verpakking gemaakt van artisjokken
20-2-2018 Opvulmateriaal van gerecycled papier en karton
12-2-2018 Fruitverpakking Liquidseal nu ook CAAE-gecertificeerd
6-2-2018 Prei wordt papier
5-2-2018 ISM Packaging Awards voor composteerbare verpakkingen
2-2-2018 Green Cup Factory geopend: duurzame koffiebekers gemaakt in Nederland
31-1-2018 Ekoplaza voorstander statiegeld op kleine flesjes en blikjes
26-1-2018 Eerste composteerbare koffieverpakking Peeze rolt van de band
25-1-2018 "SoapLift voorkomt verspilling vaste zeep"
17-1-2018 New Material Award 2018: blik op de toekomst
16-1-2018 Biobased voedselverpakkingen door de ogen van de consument
15-1-2018 "Wereldwijde import, biologisch en fair, duurzaam verpakt"
15-1-2018 Theresa May wil af van plastic verpakking
9-1-2018 Biologisch net biedt alternatieve verpakkingsoplossing
8-1-2018 "Omslagpunt gebruik lasertechniek bijna bereikt"
5-1-2018 "Peakfresh verpakking heeft ook veel potentie voor bio-AGF"
4-1-2018 "Jonge generatie geeft de voorkeur aan ecologische verpakkingen"
2-1-2018 Nieuwe breekverpakking voor blauwe bessen
19-12-2017 Principeakkoord bereikt: meer recycling en minder afval in Europa
14-12-2017 "Hoog tijd voor Vlaams verbod op plastic tasjes"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *