Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rapport excretieforfaits nu beschikbaar

Na veel werk door Wageningse onderzoekers, varkenshouders, pluimveehouders en Biohuis-bestuurslid Maria Buitenkamp, is het volgende rapport nu beschikbaar: Excretie van biologisch gehouden leghennen, zeugen en vleesvarkens onder praktijkomstandigheden: Bouwstenen voor berekening van de stalbalans. (Auteurs: Bikker, P., A. Aarnink, H. Ellen, M.M. van Krimpen, 2017).
 
Voor een aantal specifieke onderdelen van de stalbalans is nagegaan of de berekening van de stikstofexcretie voor varkens en pluimvee aansluit bij de biologische praktijk. Naast literatuuronderzoek zijn stalbalansen verzameld van bedrijven met leghennen, vleesvarkens en zeugen. Het rapport doet aanbevelingen voor praktische toepassing. Klik hier om het gratis te downloaden.



Vanuit Biohuis gaan ze op basis van dit onderzoek in gesprek met LNV. Het rapport onderbouwt de eerdere bezwaren tegen voorgestelde verhogingen van excretieforfaits. Het ministerie financierde een groot deel van het onderzoek.

Bron: Biohuis Nieuwsbrief
Publicatiedatum: