Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Filipijnen: 40 gevangenen krijgen les over biologisch teelt

Op de Filipijnen krijgen ongeveer 40 gevangenen van deNegros Occidental District Jail (NODJ) in Bago City les over de biologischeteelt. De training is met medewerking van de provinciale overheidop 25 januari van start gegaan.

Een gevangenisbewaker laat weten dat de training eenuitstekende manier is om de gevangenen te helpen bij hun rehabilitatie, wat hetvoornaamste doel van de gevangenis is. Hij liet weten dat de 40 gevangenen - 20 mannen en 20vrouwen - uiteindelijk andere gevangenen zullen onderwijzen over de biologischeteelt.

Arcenio de la Torre, een medewerker van de provincialeafdeling voor de biologische landbouw laat weten dat de training 16 weken zalduren. De gevangenen krijgen in deze tijd een keer per week les. Het leren van planten van hoogwaardige biologische gewassenen rijst is een belangrijk onderdeel van de training. De groenten zullen binnen de muren van degevangenis worden geplant, terwijl de rijst op een stuk biologisch land netbuiten de NODJ zal worden geteeld.

De training wordt gegeven door het Negros First OrganicTechnology Center, een trainingscentrum voor biologische telers.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Wat een erg goed idee zeg!! Heel positief.

wie durft dat aan om dat hier op te zetten!!
Anja de Waard, Mijdrecht - 2018/02/18 11:23:34.000© BioJournaal.nl 2018