Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Overlijdensbericht Frank Bouman (70)

Als twaalfjarige scholier werkte Frank Bouman in de weekeinden en in de vakantie bij een groenteman. Zijn motivatie om een natuurvoedingswinkel te beginnen was geen voor de hand liggende. Na enkele dagen werken bij zijn voormalige werkgever kreeg hij 'een koortslip', wat volgens zijn baas kwam door het proeven van ongewassen fruit en groente. In november 1996 begon Frank een biologische supermarkt. Bij Frank was de klant koning. Zijn idee was een breed assortiment biologische producten aan te bieden. Allen geteeld zonder bestrijdingsmiddelen, zonder kunstmest en geproduceerd zonder kunstmatige toevoegingen. Beter voor je gezondheid, het dierwelzijn en het milieu. Zo luidde de samenvatting Franks beweegreden(en), die hij in mei 1997 op papier zette. Zo is SEM Super Eko Markt ontstaan.

Hij had destijds nog de ambitie om meerdere vestigingen te openen. Uiteindelijk is dat er niet van gekomen. Frank heeft ruim 20 jaar zijn ziel en zaligheid in de winkel gestopt. De winkel was zijn hobby. Vooral van het contact met zijn klanten kon hij genieten. Maar ook van het contact met de leveranciers. Hij was goed op de hoogte van wat er speelde in de natuurvoedingswereld. Hij had ook altijd veel ideeën voor nieuwe producten.

Zijn gezondheid liet hem zo'n 8 jaar geleden in de steek en kreeg hij te maken met kanker. Ongeveer 3 jaar geleden kwam de ziekte terug. Hij ging echter stug door met de winkel. Zijn motto was ook: 'Wij zullen doorgaan'. In december heeft hij de beslissing moeten nemen de winkel te sluiten. Het plan was om na uitverkoop de winkel rond medio 2018 te sluiten. Hij heeft dat zelf niet meer mogen meemaken. Hij is in de nacht van 21 januari in zijn slaap overleden.

Frank was een markante persoonlijkheid, behulpzaam en soms wat eigenwijs, aldus vrienden en familie van Frank. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018