Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Volop groeiruimte in Britse markt"

Arla Foods begint partnership met Yeo Valley

Arla Foods, 's werelds grootste producent van biologische zuivelproducten, wil haar afzet in het Verenigd Koninkrijk van een nieuwe impuls voorzien. Daarop heeft de coöperatie een nieuwe samenwerking aangekondigd met Yeo Valley, een toonaangevend biologisch zuivelmerk in Groot-Brittannië.Arla Foods Limited, een dochteronderneming van Arla Foods, neemt Yeo Valley Dairies Limited over, een dochteronderneming van Yeo Valley Group Limited. De transactie geeft Arla Foods de rechten om het Yeo Valley-merk op de Britse markt te gebruiken voor melk, boter, spreads en kaas. De yoghurt-, roomijs-, room- en dessertactiviteiten zullen onafhankelijk blijven, en blijven dus in beheer van Yeo Valley Group, die nog steeds eigendom is van de Mead-familie.

Peter Giørtz-Carlsen van Arla Foods, reageerde als volgt op de deal: "Het potentieel voor biologische zuivelproducten in het VK is aanzienlijk. Via deze licentieovereenkomst kunnen we consumenten een breder gamma producten tegen aantrekkelijke prijzen bieden. Het is onze ambitie om klanten in het VK aan te moedigen om van gangbare zuivel over te stappen op de biologische."

Momenteel is in het VK slechts 4 procent van de verkochte melk biologisch. In andere landen, zoals Duitsland (10 procent), Zweden (16 procent) en Denemarken (29 procent) ligt dat percentage veel hoger.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018