Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische, suikervrije lolly's van tapiocavezels

Het Amerikaanse merk Koochikoo zegt als eerste bedrijf binnen de sector biologische en suikervrije lolly's te hebben ontwikkeld. Het is het in Seattle gelegen bedrijf na vier jaar onderzoek gelukt om een zoetstof te ontwikkelen van tapiocavezels.



Gebrek aan innovatie in suikerwaren

De eigenaar van Koochikoo, Sally Cox, liet vorige week tijdens het handelsevenement ISM in Keulen weten dat de lolly's waarschijnlijk aantrekkelijk zullen zijn voor ouders en voldoet aan de behoefte aan biologisch en suikervrij hard snoepgoed. "Er was geen ingrediënt beschikbaar dat geschikt is - dat net zo zoet is als suiker, maar nul gram suiker bevat," vertelt ze. "Ik verbaas me ook over het gebrek aan innovatie binnen deze sector. Iedereen is bezig met stevia, maar dit is niet het enige product dat gebruikt kan worden in suikervrij snoepgoed," laat Cox weten.

Cassaveplant 

Cox vertelt dat ze een vezel heeft ontworpen die speciaal voor het gebruik in snoepgoed is. Koochikoo gebruikt tapiocavezels uit de wortel van de cassaveplant. Deze vezels zijn laag in calorieën, prebiotisch oplosbaar en hebben een milde zoete smaak. De lolly's bevatten ongeveer 5 gram tapioca vezels en 10 calorieën per stuk.

'Geen suiker toegevoegd'

Koochikoo zegt dat de tapiocavezels - die op de verpakking als biologisch worden aangeduid - voor 70 procent zo zoet als suiker zijn. Cox geeft aan: "De smaak is vergelijkbaar met honing. Het is een zachte zoetheid."

De lolly's zijn biologisch gecertificeerd door het ministerie van Landbouw (USDA) en bevatten geen suiker, hoewel op de verpakking staat dat 'er geen suiker is toegevoegd', in plaats van dat het product 'suikervrij' is. Cox: "'Suikervrij' heeft een slechte reputatie en ik wil het product ook aantrekkelijk maken voor consumenten die geen voorstander zijn van suikervrije producten."

De biologische lolly's zijn beschikbaar in vier smaken: Ananas/Sinaasappel, Fuji Appel, Granaatappel/Blauwe bes, en Blauwe bes/Citroen.

Doel is wereldwijd

Koochikoo's biologische lolly's worden in een zak van 10 stuks verkocht voor een aanbevolen prijs van $2,99 (2,44 euro). Cox verwacht dat het merk in eerste instantie aan populariteit zal winnen in landen buiten haar thuisland.


Bron: Confectionery News
Publicatiedatum: