Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-pluimveehoudster Nicky Corts wint Vrouw in de Media Award Drenthe 2017

Biologisch pluimveehoudster Nicky Corts van het bedrijf Egg-tivity uit Havelte ontving dinsdagmiddag 7 februari de Vrouw in de Media Award voor Drenthe. De prijs werd overhandigd in de studio van RTV Drenthe in Assen door mede-organisator Marga Miltenburg.

Corts heeft zich in 2017 volgens 60 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. De stemmers roemen de wijze waarop Corts tijdens de fipronilcrisis in de media de pluimveehouderij een hart onder de riem stak. Varkenshouder Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum eindigde met 17 procent op de tweede plaats. De Hoogeveense Vivianne Miedema, profvoetballer Nederlands elftal en Arsenal WFC, ontving 13 procent van de stemmen en werd daarmee derde.


Fotobijschrift: Nicky Corts (rechts) krijgt de award overhandigd door Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt, één van de initiatiefnemers.
 
De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Landelijke paniek over fipronil 'zwaar overdreven'

Corts kwam het afgelopen jaar in de media in verband met de fipronilcrisis, ondanks het feit dat de eieren van haar 12.000 biologische leghennen niet besmet waren. Ze betoogde dat de landelijke paniek 'zwaar overdreven' was. Zo vertelt ze op Vrouw.nl van de Telegraaf: "Als mensen tijdenlang geen eieren meer durven te eten, gaan alle pluimveehouders dat merken. Toch hoop ik dat mensen beseffen dat alle eieren die nu in de winkel liggen, gewoon gegeten kunnen worden en de rel snel overwaait. En ik zal je zeggen: al zou ik weten dat een bedrijf besmet is, dan zou ik er – vanwege de strenge regelgeving in ons land – gerust nog steeds een uitsmijter eten."

De stemmers van de Vrouw in de Media Award waarderen Corts duidelijke en reële opstelling tijdens de fipronilcrisis. Daarnaast wordt haar veelzijdigheid als ondernemer geroemd. Volgens de stemmers schrijft zij fantastische blogs en is ze een goede spreker. Ze blijft zichzelf in alle media waarin ze zichtbaar is. Als free publicity expert zorgt ze er voor dat ook anderen in de media komen.

Vorig jaar won Pauline Arends, boswachter Staatsbosbeheer, de Vrouw in de Media Award Drenthe.

Meer aandacht voor nasleep fipronilcrisis

Corts is vereerd dat zo veel pluimveehouders en klanten op haar hebben gestemd en ze hoopt dat het winnen van de award haar in staat stelt de komende tijd vaker aandacht te vragen voor de nasleep van de fipronilcrisis.

De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Van alle mensen aanwezig in het nieuws (experts, slachtoffers, ooggetuigen, ouders en dergelijke) is 19,5 procent vrouw. Bij opinie- en nieuwsprogramma's is 12 procent van de experts die aanschuiven een vrouw. Ook in de Nederlandse dagbladen is slechts 12 procent van de genoemde experts vrouw. Het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia is al jaren hetzelfde en staat al twintig jaar stil.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er sinds vorig jaar ook een Vrouw in de Media winnaar per provincie. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media.

Annemarie Heite won vorig jaar al de Vrouw in de Media Award provincie Groningen en is nu overtuigend winnaar van de landelijke prijs. De You Go Girl Award is voor de vijfde keer uitgereikt. Uit de tien genomineerden koos het publiek in meerderheid voor Carlijn Willemstijn, vrijwilliger voor de Nederlandse Stoma Vereniging.

Alle prijswinnaars ontvangen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.

De Vrouw in de Media Award 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door Coalitie Beeldvorming in de media/ministerie OCW.

Voor meer informatie: www.egg-tivity.nl
Publicatiedatum: