Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »




Marja Bastiaansen: "Kruidenkazen zijn trendgevoeliger"
Koffie en kaas gecombineerd in 'Caffè Latte'

Tholen - Bastiaansen Bio Kaas verraste vorige maand met een wel heel bijzondere smaakcombinatie. De Caffè Latte-kaas is een kaas op basis van koemelk gecombineerd met koffie. "De meeste mensen reageerden verbaasd en vroegen zich hardop af hoe we op dit idee waren gekomen. Na het proeven reageerden velen van hen positief", vertelt Marja Bastiaansen. De combinatie met koffie geeft de kaas een lichtbruine kleur. "Deze kaas is zacht en romig van smaak en is bedoeld voor in-out acties, winkeliers kunnen deze kaas op inschrijving in de winkel aanbieden."


Marja Bastiaansen met de Caffè Latte op de Bio-beurs 2018.

De Caffè Latte is niet de enige nieuwkomer in het Bastiaansen-assortiment. Zo komen de Bastiaansen Geitenkaas Citroen Bastiaansen Geitenkaas Weidebloemen er aan voor het voorjaar en de zomerperiode. En zullen de Charmeux Chèvre Provencal en Bastiaansen Gourmet Schaap in het najaar volgen. Alle nieuwe kazen zijn volgende week te vinden in de stand van Bastiaansen Bio Kaas op de BIOFACH in Neurenberg (stand 7-549). "We willen ons meer richten op de seizoenen. We merken dat kruidenkazen wat trendgevoeliger zijn en ze zijn meer afhankelijk van hoe de smaak van onze klanten op dat moment is. Omdat kruidenkazen over het algemeen veel meer met de trends in voeding meegaan, proberen we nu soorten te maken die op dat moment passen bij wat op dit moment speelt in de markt. De Caffè Latte is daar ook een voorbeeld van. Koffie en kaas is de laatste jaren heel erg opgekomen. Dus waarom zouden we niet gewoon de koffie in de kaas verwerken?"



Gourmet Schaap verdient een aparte vermelding, meent Marja. "Er is weer voldoende schapenmelk in de markt. Dit maakt het mogelijk om ook hierin wat nieuwe dingen te ontwikkelen. Dat maakt de introductie van deze schapenkaas ook extra bijzonder. Een schapenkaas op leeftijd hadden we al, van jong tot en met belegen en oud. Aan deze Gourmet Schaap voegen we een speciaal zuursel toe. Hierdoor rijpt deze kaas heel mooi af. De Gourmet Schaap krijgt minstens 16 weken de kans om een mooie volle smaak te ontwikkelen. Hierdoor komt er een licht 'zoetje' in de kaas."



In de Bastiaansen Geitenkaas Citroen zit het kruid Hysop. "Dit kruid heeft een mooie smaak: licht bitter, kruidig en een beetje muntachtig. Het combineert erg goed met citroen." Omdat ook biologische geitenmelk momenteel ruimschoots beschikbaar is, voegt Bastiaansen in het voorjaar de Geitenkaas Weidebloemen aan het aanbod toe. "In deze licht rinse geitenkaas hebben we de zacht kruide smaken van honingklaver, kamille en goudsbloemen gecombineerd."   

Bastiaansen van de Boer

Ook boer Bartele Holtrop zal net als vorig jaar afreizen naar Neurenberg. Hij zal in de stand meer vertellen over de 50+ kaas met natuurlijke korst die Bastiaansen Bio Kaas van zijn Jersey melk maakt. Dit onder het concept 'Bastiaansen van de Boer'.

Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
0161 432357
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum: 8-2-2018
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: www.biojournaal.nl

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

17-5-2018 Biologische koeien 'er bij'
17-5-2018 Fipronilcrisis dwingt Biohof tot drastische maatregelen
17-5-2018 Knelgevallenregeling fosfaat: geen vrijstelling voor bio-melkveehouders
16-5-2018 Ausnutria wil meer geiten- en koemelk verwerken
16-5-2018 Eiercrisis treft bedrijven nog altijd
16-5-2018 VS: Noodfonds geeft hulp aan zuivelbedrijven
15-5-2018 "Produceren in Barneveld circa 75.000 ton bio-pluimveevoer"
15-5-2018 Terugblik kennisdag: Boerderijcompostering in Achterveld
15-5-2018 Van geldgedreven boeren naar biologisch boeren met hart voor de natuur
15-5-2018 "Principekwestie geworden, vergassen van de kippen is onnodig"
14-5-2018 Problemen bio-melkveehouders door fosfaatwet in item EenVandaag
9-5-2018 "Dit is de toekomst, dat weet ik zeker"
8-5-2018 Van passie naar ontwikkeling van biologische producten
8-5-2018 "Er is markt voor biologische kaas"
7-5-2018 "Bio-varianten maken het gangbare zuivelmerken lastig"
7-5-2018 Grasboter weer beschikbaar
3-5-2018 Bio-melkveehouders luiden noodklok
3-5-2018 "Vrije-uitloopkip onschuldig aan groei fijnstof in de landbouw"
3-5-2018 "Voortdurende volumegroei in biologisch pluimveevoer"
2-5-2018 "Omschakeling was lange weg, maar zeker de moeite waard"

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *