Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Indiase voedingsbeweging omarmt biologisch

Zelfs millennials zullen zich een tijd herinneren waarin 'biologisch' nog niet zo bekend was. Nu we mettertijd steeds bewuster worden van onzegezondheid en welzijn is biologische voeding een essentieel onderdeel van onzelevensstijl geworden. 

Marktoverzicht

Een van de pioniers van de biologische beweging in India isKavita Mukhi, wiens wekelijks Farmer's Market in Mumbai als legendarisch te boek staat. Demarkt is ook leidend geweest bij de 'mainstreaming' van biologische producten.Al voordat Mukhi de Farmer's Market had opgezet, richtte ze in de jaren '90 ConsciousFood op, dat een breed assortiment natuurlijke en biologische productenaanbood, zoals ontbijtgranen, bloem, granen, suiker en olie.

Een ander belangrijk figuur op de markt is voedingsgoeroe enauteur Karen Anad. Zij heeft vijf jaar geleden haar eigen merk Markets by KarenAnand opgezet en is sindsdien gegroeid naar acht steden in India. "Wezijn een natuurwinkel, geen biologische winkel. Er zijn veel mensen die om wat voorreden dan ook geen biologische certificering kunnen krijgen." Anand merkt dat devraag naar biologische producten onder jongeren enorm is. "Het is de groeptussen 25-40 jaar die deze verandering in gang zet", zegt ze.

Op je bord

Restaurant doen ook mee met de trend en in India is nu eenveelzijdig aanbod van biologische restaurants te vinden - van Green Theory inBengaluru tot The Yoga House in Mumbai. Het restaurant Kitchen Garden bySuzette, dat vorige maand een tweede locatie in Mumbai heeft geopend, gaat nogeen stap verder door verse producten van een teeltbedrijf in hun gerechten te gebruiken.

Kitchen Garden gebruiktde verse producten van een gecertificeerd biologisch teeltbedrijf dat netbuiten Pune ligt. "We hebben onze samenwerking met dit bedrijf uitgebreid dooreen stuk land te ontwikkelen dat alleen voor de teelt voor producten voorKitchen Garden wordt gebruikt, zoals bladgroenten, sla, zoete aardappel,tomaten en kruiden", zegt Jeremie Sabbagh, directeur en kok bij Suzette GourmetPvt Ltd. Naast de producten van het bedrijf in Pune gebruikt het restaurant ookdiverse biologische producten uit andere delen van India. Het menu van KitchenGarden is op dit moment voor 85 procent biologisch en hun doel is om de eerstebiologische saladebar van India te worden.

Online gaan

De toegankelijkheid van biologische voeding is een groteuitdaging in India. Eerder waren mensen afhankelijk van markten om biologischeproducten te kopen en hoewel deze markten nu steeds vaker worden gehouden, iser toch nog ruimte in de markt. Dit is waar biologische online winkelstevoorschijn komen om biologische producten voor je deur af te leveren. Degrote online supermarkt Big Basket heeft slechts een klein percentagebiologische producten, maar er zijn verschillende kleine spelers op de markt,zoals Organic Garden in Mumbai en Organic Express in Delhi en Gurugram. 

OrganicExpress begon in 2011 met kiosken gespecialiseerd in biologische voeding. Vandaag de dag heefthet bedrijf biologische cafés in Gurugram en Hyderabad, het biologische merkOrganic Roots en een online service die zowel verse producten alshuishoudelijke middelen thuisbezorgd.
Zoals Anand zegt: "De vraag van consumenten naar lokaalgeproduceerde, natuurlijke en biologische producten niet langer slechts eentrend. Er is een duidelijk verschuiving in de behoefte aan producten die degezondheid verbeteren."

Bron: VogueIndia 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018