Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gutbio-label Aldi Nord naar 350 producten

Bio-assortiment Aldi Süd groeit dit jaar met 30%

De Duitse supermarkt Aldi heeft aangekondigd dat ze dit jaar meer dan 60 nieuwe biologische producten aan hun eigen label toe zullen voegen. De retailer geeft aan zich in 2018 te willen richten op de ontwikkeling van hun biologische label, zodat consumenten voor alle biologische huishoudelijke producten bij de discounter terecht kunnen. 

Door de uitbreiding groeit het biologische assortiment van Aldi Süd met bijna 30%, van ongeveer 240 tot 310 producten, inclusief test- en seizoensproducten. Aldi Nord gaat tegelijkertijd zijn 'Gutbio' label uitbreiden naar ongeveer 350 producten, met aanbiedingen die afhankelijk zijn van de regio en het seizoen.

Betaalbaar biologisch

"Voor biologische kwaliteit hoef je bij Aldi niet diep in de buidel te tasten", zegt Rolf Buyle, directeur Inkoop bij Aldi Nord. "We willen onze klanten een breed assortiment biologische voeding van de beste kwaliteit en versheid bieden tegen eerlijke prijzen."

Aldi's aandeel in de biologische voedingsverkoop, inclusief private labels, is iets gestegen, van 5,6% in 2015 tot 6,5% in 2016. Dit is ook een reflectie van de populariteit van biologische producten.

Alle biologische producten van Aldi zijn gecertificeerd en gelabeld met een groene smiley. Dit laat zien dat het product voldoet aan de huidige biologische regelgeving in de EU.

Biologische criteria

Volgens het Duitse onderzoeksbureau Gfk heeft 95% van de Duitse huishoudens in 2017 minstens een biologisch product gekocht. Aldi laat weten dat hun meest populaire biologische producten verse producten als melk, vlees, fruit, groenten en eieren zijn."We leggen de nadruk op de duurzame en betrouwbare productie van onze voeding, en vooral op de oorsprong en kwaliteit", zegt Philip Skorning, directeur kwaliteit en verantwoord ondernemen bij Aldi Süd. 

Bron: European Supermarket Magazine
Publicatiedatum: