Mededelingen

Vacatures

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

"Niet alleen biologisch, maar ook duurzaam"

Oesterzwamvoetjes als nieuwe snack

Tholen - Met een grote passie voor eten ontwikkelt Doreen Westphal van Botanic Bites graag nieuwe producten die iedereen doen verbazen. Tijdens de Horecava afgelopen januari introduceerde ze de nieuwe zeewier- en tomatenburger. "De bezoekers reageerden tijdens de Horecava enthousiast op onze nieuwe burgers", vertelt Doreen.



Tijdens de BIOFACH in Neurenberg zal Botanic Bites weer nieuwe producten introduceren. "Op de BIOFACH deze maand introduceren we plantaardige chipolatas van oesterzwamvoetjes, een smakelijke reststroom, van mediterrane tomaal en van ziltige zeewier. Daarnaast is er nog een nieuwe innovatie: Shroom Jerky. Dit is een koude plantaardige snack gemaakt van oesterzwamvoetjes in verschillende smaken zoals, zeewier of smokey mushroom. Een soort plantaardige charcuterie voor op de borrelplank of als hartig tussendoortje. De voetjes bestaan grotendeels uit vezels, deze geven snel een verzadigd gevoel zonder de meestal bijbehorende calorieën. Deze voetjes worden momenteel niet gebruikt, omdat de consument ze taai vindt", zo zegt Doreen. 

"Het is niet alleen een biologische manier, maar ook zeker een duurzame manier van voeding produceren. Al onze producten hebben gemeen dat de foodprint veel minder is dan gebruikelijk. Ik vind het heerlijk om een idee te kunnen ontwikkelen tot een product waar je echt je tanden in wilt zetten", zo vult Doreen aan. Botanic Bites staat tijdens de BIOFACH op het Holland Paviljoen in stand 5-203.



Voor meer informatie:

Doreen Westphal
Botanic Bites bv
Deken van Somerenstraat 6
5611 LX Eindhoven
06 24240989
doreen@botanicbites.com
www.botanicbites.com

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2018