Mededelingen

Vacaturesmeer »

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

  • Er is gisteren geen nieuws gepubliceerd.

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Overig nieuwsmeer »

Koerslijstmeer »
"Regelgeving toepassing verschilt per land"
Hogere fruitomzet door rijping met ethyleen

"Ethyleen is van essentieel belang voor het rijpingsproces van veel verschillende fruitsoorten. Dat geldt met name voor bananen," zegt Greg Akins van Catalytic Generators. Volgens Akins kunnen bananen niet goed rijp worden zonder te worden blootgesteld aan ethyleen. De blootstelling is als een knop die ervoor zorgt dat het fruit intern ethyleen begint aan te maken. "In combinatie met de juiste temperatuur, een goede verhouding qua vochtigheid en geschikte ventilatie voor koolstofdioxide zorgt dit ervoor dat de bananen een heldere, aantrekkelijke en uniforme kleur krijgen." Andere fruitsoorten als mango's, avocado's, tomaten en papaja's reageren op een soortgelijke manier als ze worden behandeld met ethyleen.

Ethyleen voor biologisch fruit

Naast bij conventioneel fruit mag ethyleen ook worden toegepast op verschillende biologische fruitsoorten. De regelgeving verschilt per land, maar over het algemeen is ethyleen toegestaan bij het rijpen van biologisch tropisch fruit en bij degreening van biologisch citrus. "We zien de vraag naar gerijpt biologisch fruit elk jaar toenemen", zegt Akins. "Deze ontwikkeling hadden we al verwacht, omdat veel consumenten meer kennis krijgen over de waarde van biologisch fruit. Ook begrijpen supermarkten beter hoe belangrijk het is dat biologisch fruit in de schappen direct geschikt is voor consumptie. De omzet van onze producten voor de toepassing van ethyleen neemt in deze sectoren daarom steeds meer toe."De toepassing van ethyleen bij avocado's

Catalytic Generators ziet ook een enorme toename in omzet met betrekking tot het rijpen van avocado's. Dit geldt zowel voor pakstations als voor distributiecentra van supermarktketens. "Ongeveer de helft van onze bedrijfsvoering heeft te maken met het rijpen van bananen. Bananen blijven absoluut de belangrijkste fruitsoort waarbij in de opslag een rijpingsproces nodig is", zegt Akins. "Toen handelaren echter eenmaal door hadden hoe belangrijk het is dat het product direct door de consument kan worden gegeten, schoot de omzet van ethyleenapplicatie voor avocado's en peren omhoog." 

Rijpingskamers voor avocado's worden al een aantal jaar gebruikt in Noord-Amerika. Er worden daar bovendien ook steeds meer rijpingsfaciliteiten bij gebouwd. Ook worden avocado's gerijpt door distributiecentra van supermarkten en groothandelaren. Avocado's zijn een enorm belangrijke trend geworden in zowel Noord-Amerika als in andere landen. Volgens Akins worden er in China en Nederland rijpingskamers gebouwd die specifiek bedoeld zijn voor avocado's, waarbij gebruik wordt gemaakt van de producten van Catalytic Generators. Mogelijkheden voor mango's

Ook mango's hebben baat bij een behandeling met ethyleen. "Mango's die naar behoren zijn geoogst, kunnen dankzij ethyleen sneller en op een meer gelijke manier worden gerijpt. Het resultaat is mango's die in de retailsector direct geschikt zijn voor consumptie," zegt Akins. "Sommige klanten van ons die gebruik maken van onze generators en van Ethy-Gen II Concentrate zeggen dat dit leidt tot een aangename eetervaring, waardoor de consument wordt aangemoedigd om het fruit vaker te kopen."

Geen risico's voor explosies

Het bedrijf ziet ook meer omzetgroei in regio's waar het gebruik van ethyleengenerators nog niet echt is gepromoot. In Australië vervangen de producten van Catalytic het gebruik van cilinders met pure ethyleen wat gevaarlijk is of het gebruik van zogeheten "bananengas" dat op basis van ethyleen werkt maar minder effectief is. Ethyleen is explosief, maar de toepassingen van Catalytic zijn niet in staat om ethyleen op te hopen tot een gevaarlijke hoeveelheid. Bedrijven die zich actief bezig houden met rijpingskamers zien de voordelen van systemen voor ethyleen op basis van generators. "Door deze systemen kan ethyleen worden toegepast in kleine hoeveelheden, zodat er weinig risico is voor het personeel," zegt Akins. "We zijn als bedrijf al 45 jaar actief. We hebben onze eerste ethyleen-generator ontwikkeld in 1973. Daardoor staan onze producten nu goed bekend in Noord-Amerika en Europa en zijn ze bijna overal ter wereld beschikbaar."

Voor meer informatie:
Greg Akins
Catalytic Generators LLC
Tel: +1-757-855-0191

Publicatiedatum: 2-2-2018

  

Ander nieuws uit deze sector:

17-8-2018 Bio-teler bekritiseert biolabel 'Bio aus Baden-Württemberg'
17-8-2018 Voorkom oogstverliezen door bladziekten in biopeen
17-8-2018 Uienolie mag blijven om de wortelvlieg weg te jagen
17-8-2018 Succesvolle Menopper aardappeloogst ondanks aanhoudende droogte
17-8-2018 Bio-teler maakt ecovriendelijke tomatenverpakking
17-8-2018 "Lage prijzen bio-tomaten: Spanjaarden langer op markt"
16-8-2018 Noorse telers blijven met bio-bloemkool zitten
16-8-2018 "Het aardappelras Twinner heeft de potentie om de Frieslander te vervangen"
16-8-2018 'Buurman' Carel Bouma levert bio-producten aan Lowlands
16-8-2018 Hoe maakt een biologische teler z´n eigen biomest?
15-8-2018 Aandeel robuuste aardappelrassen stijgt
15-8-2018 Biologisch: "Beter voor mens, dier en milieu"
15-8-2018 Britse biologische aardappeltelers mogen tijdelijk koperoxychloride gebruiken
15-8-2018 Groeiend enthousiasme voor biologisch telen in Denemarken
15-8-2018 Vietnam: meer bio nodig om export naar EU te stimuleren
14-8-2018 Fruitzaam sponsort Diabetes Challenge
14-8-2018 Bio-groenten nieuwe kas Reichenau-Gemüse exclusief voor Rewe-winkels
13-8-2018 "Klant moet bereid zijn om meer te betalen voor ons product"
13-8-2018 "Nieuwe gentechnieken maken de Nederlandse veredelingssector niet sterker"
13-8-2018 De Lelystadse Oogstdag: 1 september

 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
code
Voer bovenstaande code in *